Friday 12 November 2010

Recipes (for a bad week)


Στο μετρό κάποια στιγμή είμαι σίγουρος ότι είμαι 3 στάσεις πριν από το σπίτι μου και μετά από 4 σελίδες εφημερίδας είμαι ακόμη 3 στάσεις πριν το σπίτι μου. Κάθομαι και είμαι σίγουρος ότι κάτι έγινε με τον χρόνο και έχασα κάποια λεπτά, όπως γινόταν στα x files όταν εξωγήινοι έκαναν απαγωγές.

Προχτές κατάφερα και πήρα λάθος μετρό. Το συνειδητοποίησα κάπως αργά.

'Ερχονται Χριστούγεννα και τα σχέδια μου είναι μείνω σπίτι μου και να μην αλλάξω χώρα, για πολλούς λόγους. Κάθε τόσο στο γραφείο με ρωτούν αν θα πάω 'σπίτι' τις γιορτές και κουράζομαι να εξηγώ ότι είμαι σπίτι. Μετά από αυτό, η δεύτερη αντίδραση είναι μια έκπληξη (σετάκι με ανοίχτό στόμα) για το γιατί δεν πάω στην Ελλάδα αφού εδώ θα είναι τόσο απαίσια και καταθλιπτικα. Με εντυπωσιάζει το πόσοι άνθρωποι μένουν εδώ και στη πραγματικότητα δεν το θέλουν. Μετά τον εντυπωσιασμό έρχεται η κούραση από όλες τις εξηγήσεις.

Στο σπίτι γυρνάω μετά τις 8, μέχρι να κάνω μπάνιο και να φάω με παίρνει ο ύπνος στον καναπέ, πριν καν πάει 10. Νοιώθω σαν τον παππού του σπιτιού απέναντι.

Το πρωί αποκοιμιέμαι και αργώ στη δουλειά. Έχει κρύο και αέρα έξω, το σκέφτομαι να ξαναγυρίσω στο κρεβάτι και να πω ότι αρρώστησα. Τα γοητευτικά κίτρινα φύλλα έχουν δημιουργήσει ένα στρώμα γλίτσας στο πεζοδρόμιο, το οποίο δεν βοηθάει.

Τα νέα των φίλων μου είναι γεμάτα αβεβαιότητα, αποκαλύψεις, σκηνές που βλέπαμε σε ταινίες κάποτε, υποσχέσεις ότι θα πάμε μια μέρα στο Ηyde Park να ζήσουμε το δράμα μας, σαν ήρωες του Παπακαλιάτη. Εν τω μεταξύ, η συστηματική έλλειψη ενός συγκεκριμένου ημερήσιου email με κάνει να πιστεύω ότι ποτέ τα πράγματα δεν είναι όπως λέμε ό,τι είναι. Συνήθως είναι όπως η πραγματικότητα μείον την ονειροπόληση του πρωινού, αυτή που κάνεις μπροστά στο desktop με τη φωτογραφία από την Αμοργό, και το τσάι στο χέρι.

Μέχρι να χτυπήσει το τηλέφωνο και να καταρρεύσει όλο, όπως οι σκηνές με τα όνειρα στο inception.

It gets better, no?

τραγούδι της ημέρας- Μοhini Geisweiller- Milk teeth

21 comments:

Anonymous said...

Συγκινητικό..
(I tend to believe it will get better..)

g for george said...

What's your inception?

Kος Μηδενικός said...

Ίσως θα έπρεπε ρε παιδάκι μου να αποκτήσεις κι εσύ μια κοινωνική ζωή λίγο πιο ενεργή! Τώρα μιλάω βέβαια και εκ του ασφαλούς από το σπίτι μου...αλλά τι να πω!!

Ferdinand+Miranda said...

katanoito. oloi se oles tis xwres etsi einai. tha vgeis stin epifaneia, ola einai kukloi pou apla gurizoun. kathenas menei opou kai oso thelei. oi giortes einai merikes fores katapiestikes. :P :P (upografi: o tres banal)

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

new girl on the blog, για να μη γκρινιάζω κιόλας, δεν ήταν όλα τόσο άσχημα :-)

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

george, δεν ξέρω πώς να απαντήσω σε αυτό!

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

ζερό, δεν αντιλέγω αλλά σε μια εβδομάδα που είχα 463 reports να ετοιμάσω, ένα deadline για ένα άρθρο που θέλω να δημοσιεύσω και 12ώρα στο γραφείο, νομίζω το να βγω έξω ήταν μια πολυτέλεια που δεν χωρούσε στο 24ωρο..

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

tres banal, ενδιαφέρον, χθες ανακάλυψα το μπλογκ σου αλλά με πρόλαβες.

και ναι, οι γιορτές είναι όντως καταπιεστικές!

ezak said...

...καταρχήν από που είναι η ωραία φώτο?...και μην προσπαθείς να εξηγήσεις... μερικά πράγματα απλά δεν εξηγούνται πόσο μάλλον όταν μιλάς σε ανθρώπους που δεν ξέρουν να καταλαβαίνουν...πολύ καλή ιδέα να μείνεις στο σπίτι σου εκείνες τις μέρες...

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

ezak, η φωτογραφία είναι από τη Μπρουζ, ένα δρομάκι που ανακάλυψα κοντά στα κανάλια το οποίο οδηγούσε σε κάτι αυλές σπιτιών, με τα ποδήλατα να είναι παντού!

ezak said...

...θα έλεγα ότι είναι από ελληνικό νησί...

τέτοιες γειτονιές θα αποκτήσουμε ποτέ εμείς???

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

εζακ, δεν το σκέφτηκα όταν ανακάλυψα το δρομάκι, αλλά δεν έχεις άδικο, θα μπορούσε να είναι.. και στην Αθήνα θα μπορούσε να είναι, μερικά μέρη θα μπορούσαν..

Dimosthenis said...

Ελπίζω η ερχόμενη βδομάδα να πάει καλύτερα, με λίγοτερη δουλειά, λιγότερες αναπολήσεις και περισσότερη δράση! Την καληνύχτα μου!

immabill said...

η φωτογραφια ειναι υπεροχη και ειλικρινα ποιοι ειναι αυτοι που θεωρουν οτι τα λονδρεζικα χριστουγεννα ειναι χειροτερα απο τα αθηναικα/ελληνικα ? seriously δηλαδη ..

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

δημοσθένη, τα δύσκολα στη δουλειά πέρασαν :-)
από αύριο θα κάνω άλλα, χοχο.

καληνύχτα!

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

βασίλη θα σου στείλω με ιμειλ μια λίστα με αρκετά ονόματα. μετά μπορούμε να τους στέλνουμε ιμειλς και να τους κάνουμε φάρσες, χοχο.

mahler76 said...

πιστεύουν πως θα περνούσαν καλύτερα στην Ελλάδα όσοι δεν την έχουν επισκευτεί ποτέ.

Anonymous said...

a)X-Files, Μικρέ Ναυτίλε δεν ξέρεις πόσο με συγκίνησες. Μόλις πριν λίγο έβλεπα το Ντοντ Καλμ που έχω να το δω από τα early 00s.

β) Παπακαλιάτης. Πρέπει να έρθεις στον κυριακάτικο καφέ μου φαίνεται.

γ) Inception. Την αγάπησα τόσο αυτή την ταινία. Και νομίζω ότι το ζω πολύ συχνά.

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

mahler, και από έλληνες (τους 2 που ξέρω) το ακούω! είναι μάστιγα παιδί μου!

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

stickynotes, με τα 90'ς μεγαλώσαμε, γιούπι!

τι είναι ο κυριακάτικος καφές;

το inception κι εμένα κάτι μού έκανε, αλλά δεν ξέρω τι φταίει, οι σκηνές, η μουσική, ο τρόπος που κινούνταν όλοι, η Κοτιγιάρ.. δεν ξέρω.

Anonymous said...

Ο Κυριακάτικος καφές είναι ο καφές της Κυριακής :)
Μαζευόμαστε συχνά πυκνά για καφέ με ελληνική παρεά και γελάμε όσο δεν παίρνει. Αν ποτέ σε βγάλει ο δρόμος...