Wednesday 27 August 2008

The Complete Top Ten


Πήρα την ιδέα από το ποστ του Vam33 (μια ιδέα μην κατεβάσω από μόνος μου) και είπα να βάλω 10 αγαπημένα μου πράγματα/αναμνήσεις/οτιδήποτε (όχι ότι ενδιαφέρει κανέναν αλλά δεν πειράζει).


10. Ένα βραδυνό μπάνιο στην Αμοργό το 2006. Με λίγα φώτα από το νησί, θάλασσα ζεστή και ό,τι καλύτερο έχω να θυμάμαι.


9. Η πρώτη φορά που είδα τους placebo live το 1998. Ο Brian με φόρεμα στη σκηνή, εγώ στα 15 και ένιωθα όμορφα (τότε που ήταν όντως alternative).


8. Τα βιβλία μου.


7. ένα βράδυ πριν χρόνια στην Δ. Αεροπαγείτου, με τον Π. Πάσχα του 2004. Και καλοκαίρι, και χειμώνα.


6. Ένα βράδυ στο Baires και μετά στο 2. (http://www.youtube.com/watch?v=Y6mjMnj9PF8&feature=related)


5. Η πρώτη σκηνή που στήσαμε μόνοι μας (και δεν έπεσε). Στη Σέριφο, με απίστευτο αέρα και ζέστη, απαίσιο βράδυ αλλά η σκηνή ήταν υπέροχη.


4. Μια συνομιλία με την Ελένη των Film στο τηλέφωνο από το camping της Αμοργού. Από τη κ. Γ. τη πιο ροκ γιαγιάκα που εχω γνωρίσει (η δική μου γιατί δεν ήταν έτσι;)


3. Η Αμοργός τότε και πάντα. Ένα βράδυ χαθήκαμε στη Χώρα, εγώ, η Ρ. και η Β. και βγήκαμε σε μία πλατεία, χωρίς σπίτια γύρω της, σκοτεινή με ένα ψηλό στύλο στη μέση της να ρίχνει λίγο φως. Να φυσάει και να υπάρχει ησυχία και θάλασσα. Τότε μού υποσχέθηκα ότι κάποτε θα γυρίσω για να μείνω εκεί και να ανοίξω ένα μπακαλικάκι..


2. Ο Μικρός Ναυτιλος. Απαραίτητο διάβασμα για ταξιδιώτες. Πλοίων. Ή του μυαλού.


1. Οι μουσικές μου. Πάντα παρέα.

12 comments:

Vam33 said...

ωραίο το τοπ τεν.Ήμουν και εγώ στο live των placebo.Είχε βγει με ένα μακριό μαύρο φόρεμα όλη η πλάτη έξω γυρισμένη στο κοινό.Τους είδα άλλες δυο φορές απο τότε.Κανένα live σαν και αυτό.Καλημέρες

Nikos M. said...

ωραίες αυτές οι λίστες
(το προηγούμενο post με τους stereo nova δε το σχολίασα - απλά το γιόρτασα με όλη τη δισκογραφία τους στο player...)
καλημέρες πάντα (αν είναι δυνατό)

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

Vam33 ήταν γαμάτη η μπάντα στις αρχές της, ειδικά στα live. από τότε τούς είδα άλλες 4 φορές, με τη καλύτερη στον Λυκαβηττό το 2003, όπου κατάφερα να ακουμπήσω και τον Brian. η τελευταία ήταν καλή, πέρσι το καλοκαίρι, αλλά είχε μαζέψει διάφορα πιτσιρίκια που άκουγαν το 36 degrees και νόμιζαν ότι είναι καινούριο..

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

Νίκο, το καλό με τις λίστες είναι ότι ό,τι και να γράψεις θα διαβαστούν, χιχι. αστειεύομαι αλλά κάπου το είχα διαβάσει και το έκλεψα.

όσο για το προηγούμενο ποστ, αυτός ήταν ο σκοπός τους, να ξανακούσουμε, να θυμηθούμε :-)

να είσαι καλά και να προσέχεις.

the boy with the arab strap said...

αναμνησεις, αμοργο, πλασιμπο 98 , ωραιες στιγμες , και παντα βιβλια και μουσικες .ε και ερωτας μεσα σε ολα αυτα .

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

κρασί... το 7 αντιστοιχεί στον έρωτα. σιγά μη τον άφηνα απ'έξω :-)

καλώς ήλθες πίσω!!

Pink_Fish said...

Χαιρετώ τη Λόντρα, και στέλνω και το δικό μου top ten:
1. Η μέρα που έγινα 20 χρονών, γενέθλια που δε θα ξεχάσω ποτέ 2. Η ανατολή από το σπίτι μιας φίλης στη Σαλαμίνα. Είμαστε 5 (τότε) κολλητές, και βλέπουμε μαγεμένες τον ήλιο να βγαίνει μέσα από τη θάλασσα. Μαγική στιγμή, από αυτές που δεν πιστεύεις ότι τις ζεις 3. Οι μουσικές που αγαπώ 4. 4-5 ωραίες ταινίες, που δε βαριέμαι να βλέπω και να ξαναβλέπω 5. Το γέλιο, το γέλιο, το γέλιο! 6. Να χορεύω, όταν μου δίνεται η ευκαιρία 7. Οι βόλτες στη πόλη, δε τις βαριέμαι ποτέ 8. Οι φίλοι, οι αληθινοί φίλοι 9. Αυτός 10. Το αναπάντεχο της ζωής: Αυτό που περιμένω να συμβεί, αυτό για το οποίο πρέπει να είμαι δυνατή, η ζωή που εξαρτάται από τη δική μου ζωή πλέον και θα γεννηθεί σε λίγους μήνες. Φιλιά πολλά, να' σαι καλά!

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

Pinkaki το 2 μού θύμισε κάτι αντίστοιχο στην Αμοργό (πάλι). Το 5 είναι τόοοοσο σημαντικό..

όσο για το 10, καλό μου μπράβο, χλαρηκα τόσο πολύ!! (και ας φαίνεται παράξενο επειδή δεν σε ξέρω). Να είσαι καλά!

:-)))))))))))))))))))))))

Nikos M. said...

χάθηκες... ελπίζω να είσαι καλα

Anonymous said...

ti kaneis Niko? kala eimai vasika, apla me th metakomish, tis douleies tou spitiou kai thn anazhthsh gia douleia xathika.. den exw kai internet spiti akomh kai paw pou kai pou se kana internet cafe alla den exw xrono na grafw h nan diavazw.. elpizw suntoma na arxisw.. sorry gia ta greeklish, ta misw, alla den eimai sto pc mou..
Panos

Anonymous said...

pou eisai esu pou xanesai?????? mrt

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

saludos mrt! καλά είμαι απλά δεν έχω ακόμη ιντερνετ στο νέο μου σπίτι και μπαίνω από ένα τελειωμένο ιντενετ καφέ. σήμερα όμως βρήκα ασύρματο δίκτυο και είναι πολύ ωραία. σύντομα θα έχω νετ όμως και θα αρχίσω τα γνωστά (μου έχουν λείψει κιόλας!)