Tuesday 5 August 2008

6 προτάσεις για ένα βράδυ + τραγούδι bonus

Το παρόν ποστ είναι κάπως άκυρο στην Ελλάδα όπου μπορείς να πας διακοπές/βόλτα/στη θάλασσα αλλά αν δεν μπορείς ή αν θέλεις να κάνεις κάτι άλλο μπορεί να φανεί χρήσιμο (μπορεί και όχι, μη ζητάτε τα λεφτά σας πίσω).

1. 2001: A Space Odyssey του Stanley Kubrick. Η ταινία βγήκε το 1968, χρονιά αρκετά σημαντική από μόνη της και ήταν αρκετά επαναστατική, λόγω θέματος, ειδικών εφέ και διαφόρων τεχνολογιών που λίγα χρόνια μετά θα χρησιμοποιούνταν καθημερινά αλλα το 1968 ήταν επιστημονική φαντασία.


Σχετική πρόταση αποτελεί και η ταινία Week end του Jean-Luc Godard, μια dystopian ταινία που κυκλοφόρησε στη Γαλλία τις αρχές του 1968, λίγο πριν το Παρίσι γεμίσει από ανθρώπους που δεν ήθελαν να βρεθούν σε έναν κόσμο που θα έβγαζε αληθινό όλο το dystopian είδος (από ταινίες σαν αυτή μέχρι το brave new world).

2. Φ7. Μερικοί ήδη ξέρετε τι είναι αυτή η μυστική οργάνωση Ελλήνων, άλλοι θα μάθετε, αλλά έχει τρελλό γέλιο όπως και να έχει. Ζήτω η αποδόμηση του ελληνάρα μ...α. (οκ, θα το πω, αναφέρομαι στο λοστρέ, το βιβλιαράκι που έχει κάνει διάσημο ο awake).

3. Duckula. Μπορεί να φαίνεται αστείο αλλά πρόκειται για απολαυστικό καρτούν με έναν παπιόμορφο, φυτοφάγο βρυκόλακα, τον οποίο προσπαθεί να φέρει στον ίσιο δρόμο ο υπηρέτης του, Ιγκόρ, αν και ο ίδιος θέλει να κάνει καριέρα στη show-biz.

4. Lord of the flies. Εντάξει, και πάλι δεν ανακάλυψα τον τροχό αλλά το βιβλίο είναι μια ενδιαφέρουσα σπουδή πάνω στα ανθρώπινα ένστικτα, το καλό, την επιβίωση, το θάνατο, τη συνεργασία, τη σύνεση και την ικανότητα του αρχηγού. Είτε από τη φιλελεύθερη, είτε από την απολυταρχική του μορφή. Προτείνεται καλύτερα στο πρωτότυπο.

5. Βones. Αυτό λοιπόν είναι μια σειρά για μια αποκομένη από την πραγματικότητα ανθρωπολόγο που μελετά οστά και συλλαμβάνει δολοφόνους. Έχει ένα κάποιο ενδιαφέρον, μαθαίνεις και πράγματα, και έχει γέλιο όταν υπάρχουν pop culture references.

6. The rip. Το είχα ξαναπεί παλαιότερα, το έκανε και ο Vam33 ποστάκι, είναι ένα απο τα νέα τραγούδια των Portishead. Σπαρακτικό. Απλά ακούστε το.

Και κλείνω με αυτό. Το θυμήθηκα προχτές, είναι από την ταινία "Το παιχνίδι των λυγμών" του Neil Jordan.


http://www.youtube.com/results?search_query=the+crying+game+boy+george&search_type=&aq=2&oq=the+cryi

No comments: