Tuesday 13 May 2008

Ένας αφρικανικος μύθος για έναν βάτραχο.


Μια ημέρα που δεν υπήρχε πολύ νερό, ο Άνθρωπος στάθηκε για μια στιγμή και σκέφτηκε ότι κάποια μέρα θα πέθαινε και δεν θα ξανασηκωνόταν.


Ο Άνθρωπος έστειλε τον Σκύλο στον Θεό να τού ζητήσει να να ξανάρθει στη ζωή μετά το θάνατό του, όπως το λουλούδι.


Ο Σκύλος πήγε προς τον Θεό με οδηγό την όσφρησή του. Τον τράβηξε όμως η μυρωδιά της σούπας και υπάκουσε στην πείνα του. Σκυμμένος πάνω από το τσουκάλι που έβραζε, ο Σκύλος ήταν ικανοποιημένος και ξέχασε την αποστολή του.


Βλέποντας πως ο Σκύλος χάθηκε, ο Βάτραχος ανέλαβε να πάει στον Θεό και να του πει ότι ο Άνθρωπος δεν ήθελε να ξαναζήσει. Αν ο άνθρωπος ξαναζούσε, σκέφτηκε ο Βάτραχος, θα λέρωνε τα ποτάμια και θα κατέστρεφε τις κατοικίες των βατράχων.


Ο Σκύλος τελικά έφτασε στον Θεό για να πει το μήνυμα του Ανθρώπου. Έσκυψε και τραγούδησε την ανάγκη του Ανθρώπου να ξαναζήσει, με το ουρλιαχτό του. Ο Θεός συγκινήθηκε από την αφοσίωση του Σκύλου στον Άνθρωπο.


Αλλά ο Θεός πραγματοποίησε την ευχή του Βατράχου, επειδή έφτασε πρώτος.

8 comments:

the boy with the arab strap said...

o skylos xehase ton anthropo oso htan arketo wste na ferei thn exafanisi toy !!!!

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

δικαιώνομαι που δεν έχω εμπιστοσύνη στα σκυλιά :-ρ

αλλά πιο σοβαρά, είναι επίσης ενδιαφέρον το πόσο λεπτή ήταν η ισορροπία και άλλαξαν τα πράγματα..

Anonymous said...

salut a toi :)
eimai akoma douleia kai ptwma kai den provlepetai na fugw prin tis 10....nomizw tha katarreusw entos oligou :)

oso gia to CV fusika na to steileis, pote de xereis ti mporei na ginei, vevaia an doulepseis ekei, to politismiko sok tha einai tetoio pou tha gineis monimos katoikos Londinou :) kalo auto :)

paw na valw xumo, mpas k ftiaxei i katastasi.....

Gros bisous a toi..mrt

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

τσα! τι κάνεις; ζεις ή κατέρρευσες; πολλές ώρες δουλειάς, απαπα.. κρίμα.. εγώ δεν έχω πολύ διάβασμα σήμερα.. αύριο το πολύ..

που λες, ήδη θέλω να μείνω εδώ, δεν χρειάζεται να με πάρουν εκεί, χιχι. βρήκα και άλλη μια δουλειά να μου αρέσει, πιστεύω ότι δεν έχω πολλά προσόντα αλλά λέω να στείλω, αν και θα γίνω ρεζίλι μάλλον.

Anonymous said...

hello :))) mia xara einai i douleia, den exw provlima! epezisa kai ola super :)

oso gia to cv, de sumfwnw mazi sou!! sumfwnw me to na meineis ekei, alla auto pou les oti tha gineis rezili einai vlakeia!!!! ta "typika" prosonta ta exeis, to pws tha pouliseis ton eauto sou prepei na to deis....MRT

Su ki said...

πολύ ωραιός ο μύθος, γενικώς τα αφρικανικά παραμύθια ειναι πολύ ωραία και πολύ ιδιαίτερα, εντελώς διαφορετικά απο τα δικά μας και τα "δυτικά". Πως παει το διαβασμα;;; εγώ προχωραω αλλα εχω κουραστει πολύ... καλή συνέχεια!!! :)

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

stav καλημέρα. η αλήθεια είναι ότι ο μύθος αυτός, όπως και άλλοι αφρικανικοί μού αρέσουν γιατί αναγνωρίζουν το ρόλο της φύσης και όλων των πλασμάτων σε αυτή, χωρίς διακρίσεις..χωρ'ις την αντίληψη των δυτικών ότι όλα υπάρχουν για να εξυπηρετούν εμάς..

το διάβασμα τελείωσε σήμερα, τώρα έχει διακοπές για λίγες μέρες (εδώ, δεν πάω πουθενά) και μετά θα αρχίσω να δουλεύω την πτυχιακή μου..

καλή συνέχεια και σε εσένα και καλό Σ/Κ!!

Su ki said...

ωραία, πολύ ωραία που εχεις λίγες μέρες για ξεκούραση!!! ευχομαι να περάσεις σούπερ!!! να γεμίσεις μπαταρίες και να επανέλθεις στην πτυχιακή ακμαίος!!! εγώ πως θα γίνω ακμαία???? :)