Sunday 19 December 2010

Telefon UK


Χιονίζει πάλι εδώ αλλά αυτή τη φορά it means business. Είναι κάπως σουρεαλιστικό το αίσθημα του να μένεις σε νησί- αν και η Βρετανία είναι κάπως μεγάλο νησί και δεν της φαίνεται. Ωστόσο, για ένα σαββατοκύριακο (ίσως και περισσότερο) δεν μπορούμε να φύγουμε από το νησί και δύσκολα μπορεί κανείς να έλθει εδώ. Εγώ δεν μπορώ να πάω πουθενά αλλά ούτως ή άλλως δεν θέλω να πάω και πουθενά.

Γι'αυτό αν με ξαναρωτήσει κανείς 'are you going home for Christmas' μάλλον θα σωπάσω. Έχω βαρεθεί αυτήν την ερώτηση και το ηλίθιο βλέμμα που ακολουθεί την απάντηση, σαν να σου λένε ότι είναι πολύ κρίμα που δεν θα πας στους γονείς σου και θα είναι, συνεπώς, όλα θλιμμένα στη πλάση τριγύρω σου.

Μια φωτογραφία της εν λόγω πλάσης αποδεικνύει ότι είναι μια χαρά και έτσι.

Θυμάμαι τέτοια μέρα πέρσι ταξίδευα για Αθήνα. Για κάποιο λόγο το θυμάμαι σαν τώρα. Η καθυστέρηση στο μετρό, το κρύο, η χειρότερη καθυστέρηση στο αεροδρόμιο, το παγωμένο terminal 5 της ΒΑ, οι έλληνες φοιτητές τριγύρω μου να με κάνουν να αμφισβητώ τη γενιά μου με τις μαλακιες που έλεγαν, οι δύο ώρες που πέρασα σε ένα αεροπλάνο σε στάση, το ότι όταν έφτασα στην Αθήνα με περίμενε η Χ. και ήταν όλα πιο ευχάριστα.

Επίσης θυμάμαι ακριβώς τη μέρα που έφυγα. Και δύο μέρες πριν από αυτή όταν έπρεπε να ξαναπάω στο αεροδρόμιο να αφήσω κάποιον.

Θυμάμαι επίσης ότι κυκλοφορούσα με κοντομάνικο τότε.

Αρκετά. Αυτά ήταν το 2009. Τώρα έχουμε 2010 (για λίγο ακόμη, όσο το χαρήκαμε, το χαρήκαμε) και είναι όλα τελείως αλλιώς.

Αρκετά όμως με αυτά. Ο,τι έγινε έγινε και όλοι μάθαμε από κάτι.

Στο Λονδίνο είναι όλα παγωμένα αλλά όλοι κυκλοφορούμε με σακούλες με δώρα, φιογκάκια, περιτυλίγματα και κάρτες. Οι δικές μου είναι στο γραφείο μου πάνω, τοποθετημένες με σειρά εκατέρωθεν του Νοτιοαφρικάνικου φυτού μου. Τα δώρα μου ήταν κάτω από το τζάκι (ναι, τόσο κλισέ) αλλά τα περισσότερα τα έχω δώσει και στο τζάκι εχουν μείνει μόνο μια κάλτσα (γίνεται χειρότερο), κάτι φωτάκια (τι είπα;) και το δεντράκι με τα ξύλινα στολίδια από το Muji.

Στην οροφή της σοφίτας έφτιαξα έναν χιονάνθρωπο αλλά κατέρρευσε λόγω κλίσης και ελπίζω να μην έπεσε σε κανέναν περαστικό.

Το ραδιόφωνο τώρα παίζει ένα πανάρχαιο b-side των placebo (eyesight to the blind) και αυτόματα μού θυμίζει το διαμέρισμά μου στην Αθήνα, έναν ιανουάριο, που βλέπαμε Μπομπ Σφουγκαράκη.

Καμμια φορά όταν γράφω εδώ νομίζω ότι κάθομαι με κάποιον που ξέρω και πίνοντας κρασί ανταλλάσουμε ιστορίες από παλιά, όταν δεν γνωριζόμαστε.

Περίεργο.

τραγούδι της ημέρας: all is full of love- Björk, για αυτή τη φωνή.

26 comments:

ιμερος said...

agapw ola ayta poy grafeis !
na peraseis telia !!!

Dimitris A. said...

Και πάλι χάρηκα που σε διάβασα! :))
Να περνάς όμορφα!

Anonymous said...

Νομίζω ότι για εμάς τους Έλληνες πάντα θα είναι λίγο διαφορετικό, το να είμαστε σε μια χώρα με τέτοιοα χιονόπτωση - ίσως το αντιμετωπίζουμε ακόμα λίγο παιδιάστικα. Μου κάνει εντύπωση που όλα είναι τόσο ήσυχα έξω, λες κι έχουμε συνωμοτήσει να κάνουμε ησυχία μη λιώσει το χιόνι..

Επίσης, αν μπορούσα, θα στόλιζα το σπίτι μόνο με πραγματάκια απ'το Muji - απ'τα στολίδια μέχρι τα πάνινα σκυλιά και τα φωτάκια, τα πάντα είναι τέλεια και έχουν κάτι διαφορετικό από άλλα μαγαζιά.. εύγε :-)

Τέλος, νομίζω ότι το all is full of love μπορώ να το εκτιμήσω καλύτερα εκτός xmas context. Πολύ ιδιαίτερο κομμάτι, όντως.

Καλή εβδομάδα.

Kος Μηδενικός said...

Μα είναι κάπως έτσι όντως. Στο δικό σου δηλαδή σπίτι! Στο δικό μου είναι μάλλον καφενείο...μόνο για τη Λαμπίρη δεν λέμε. Όσο για τα κόμματα του ευρωμονόδρομου...ουυυυυυυ...αγαπημένο θέμα συζήτησης!!! Χαχα!!

Τις γιορτινές καλημέρες μου!

Anonymous said...

...περίεργο αυτό το κρασί, δε λέει να τελειώσει...

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

@ιμερος, να'σαι καλά και καλά να περάσεις κι εσύ! :)

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

δημήτρη, σε ευχαριστώ για τα καλά λόγια! καλές γιορτές!

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

χελόου γείτονα (αν και δεν έχω ιδέα που μένεις στη μικρή μας πόλη). είναι ακόμη ήσυχα εδώ και όμορφα. ακόμα στρωμένα όλα. τ αγαπάω!

το Muji είναι πολύ καλό φέτος, έχει εξαιρετικά στολίδια, να πάρεις κάτι!

όσο για το τελευταίο, για αστείο προοριζόταν, δεν ταιριάζει καθόλου (ειδικά με τη γιαγιά..).

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

ζερό, έμαθα μια κοινή μας φίλη θα πεταχτεί εδώ, μόνο εσύ δεν μας καταδέχεσαι! κατά τα άλλα, ναι, τα έχω δει και τα δικά σας, έχετε πιο κοινωνικά θέματα συζήτησης, εγώ παραμένω στον κόσμο μου :)

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

έζακ, ελπίζω να μην τελειώσει, ωραία περνάμε!

να'σαι καλά!!

Kος Μηδενικός said...

Η κοινή μας φίλη αν ξανακλαφτεί θα την πάρω στο κατόπι...αλλά αυτό της το έχω πει και της ίδιας! Δυστυχώς θέλω πολύ να έρθω στο νησί, αλλά άδεια δεν έχουμε, συνεπώς λέω να δουλεύω κανονικά και με το νόμο μέσα στις γιορτές!!

Επίσης, μια χαρά είσαι στο κόσμο σου...το αγαπάμε αυτό!!

immabill said...

μα εχετε λυσσαξει στο χιονι ετσι ? μου τα λεγε η φιλη μου οτι ειστε βουτηγμενοι εβλεπα και φωτογραφιες και εχω ταραχτει απιστευτου...μια νιφαδουλα εριξε εδω, το στρωσε μαι μερουλα και μην τον ειδατε .. UNFAIR

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

zero, δεν ξέρω, εμείς περνάμε υπέροχα όποτε έρχεται :)

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

βασίλη, ψιλοέλιωσε σήμερα :(
χτες ήταν μια οπτασία (χοχο), σήμερα τίποτα. ελπίζω σε περισσότερα τις επόμενες μέρες!

g for george said...

Καμμια φορά όταν γράφω εδώ νομίζω ότι κάθομαι με κάποιον που ξέρω και πίνοντας κρασί ανταλλάσουμε ιστορίες από παλιά, όταν δεν γνωριζόμαστε.

Περίεργο.


To blogging μπορεί να το κάνει αυτό. Σ' εμένα πάντως ναι.

iam said...

κατ αρχην, καλες γιορτες!
δεν διαφωνω οτι το χιονι ειναι ομορφο, αλλα μπορει να σου δυσκολεψει τη ζωη (και μιλαω για την καθημερινοτητα, οχι για τους 130.000 που ξεμειναν στο Heathrow).
τωρα που ειπα "Heathrow"... εχω βαρεθει τις συζητησεις "do hard winters come in clusters or not" και δως του αναλύσεις γυρω απο το αν θα ανοιξει το Heathrow και το Gatwick συντομα, και γιατι δεν υπαρχουν τα μεσα για de-icing κλπ. δεν περιστρεφεται ολος ο κοσμος γυρω απο αυτους που δεν μπορουν να πεταξουν... για μενα πιο σημαντικο ειναι να υπαρχει προβλημα και να μην μπορει να παει ενας γιατρος στο νοσοκομειο με αυτη την κακοκαιρια... οχι αλλο Heathrow! (αχ τα ειπα και ησυχασα, ευχαριστω που με ακουσατε!)
merry Christmas everyone from our little icy island... looking forward to a happy 2011 and a lush, green spring ;)

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

@george, αρκετοί το έχουμε μάλλον αλλά και πάλι, είναι ένα ιδιαίτερο συναίσθημα.

καλές γιορτές!

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

@i, ναι, δεν διαφωνώ, το χιόνι μπορεί να είναι κακό, όπως κάθε καιρικό φαινόμενο. όλα τους όμως παραμένουν φυσιολογικά.
δεν μπορώ να γκρινιάζω για τον καιρό.

Vam33 said...

Τέλειο σκηνικό(έβλεπα στην τηλεόραση τις καθυστερήσεις και έλεγα απο μέσα μου τυχεροί , με αυτή την υγρασία εδώ , τον νεουρκέζικο καιρό μας μέσα !)
Καλές γιορτές να περάσεις απίθανα
(τι να τις κάνεις τις ευχές στο Λονδίνο είσαι απίθανα θα περάσεις)

academy said...

Κάτσε εκεί που είσαι και καλές γιορτές.Εδώ στο Ελλάδα αν δεν το έχεις μέσα σου,δεν καταλαβαίνεις καθόλου Χριστούγεννα.Καλές Γιορτές και congrats για το Blog σου.

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

vam, den exei toso kalo kairo pia alla kai pali wraia einai..

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

academy, kala na peraseis kai esu kai na eisai kala!
euxaristw kai gia ta kala logia (an kai den nomizw oti einai toso kalo)

mahler76 said...

εμείς πάλι με κοντομάνικο είμαστε και φέτος γαμώ την αγανάκτηση...

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

μάλερ, ακόμη; έρχομαι σε 3 εβδομάδες και από τώρα σκέφτομαι τι ρούχα πρέπει να πάρω! γκρρ

mahler76 said...

πάρε μαγιό.

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

μάλερ, το'ξερα ότι όντως έπρεπε να πάω γυμναστήριο!