Saturday 11 December 2010

Octothorp

Μετά τη δουλειά αποφασίζω να πάω να αγοράσω κάτι χριστουγεννιάτικο για το σπίτι. Στο δρόμο περνάω από τη Τrafalgar Square και καθώς ανεβαίνω τα σκαλιά γρήγορα, με το παλτό να κινείται από τον αέρα και τα κάλαντα να ακούγονται από τη χορωδία μπροστά από το δέντρο της πλατείας γυρνάω και κοιτάω προς τα πίσω. Βλέπω το πύργο του ρολογιού με το ωραίο πράσινο φως στο περίγραμμα και νοιώθω ότι όλο αυτό είχε κάτι κινηματογραφικό.

Μάλλον φταίνε τα κάλαντα.

Η Ρ. μού λέει ότι τα φετινά Χριστούγεννα έχουν μια μιζέρια και μια θλίψη. Κανείς δεν τα περιμένει ιδιαίτερα. Εγώ ποτέ δεν τα περιμένω ποτέ οπότε αδυνατώ να το καταλάβω. Αν και έχουμε 11 μέρες επιπλέον άδεια τα Χριστούγεννα οπότε κάτι καλό θα συμβεί. Συνειδητοποιώ ότι αν και έχω πείσει τον εαυτό μου ότι ο Σεπτέμβρης είναι η αρχή του έτους, πάλι νοιώθω μια περίεργη τάση (δεν είναι ανάγκη, είναι σα νομοτέλεια) να σκεφτώ τι δεν έχω φέτος που είχα πέρσι. Και τι έλεγα να κάνω φέτος που τελικά δεν έκανα.

Από την άλλη, πόσα ήλπιζα να κάνω και τελικά τα έκανα ή τα ετοιμάζω.

Τι κερδίζει; ρητορικό ερώτημα.

******

Σάββατο απόγευμα. Στο μετρό διαβάζω. Κατεβαίνω να πάω στον Κ. και μέσα σε μισή ώρα έχω αλλάξει τελείως περιοχές- η γοητεία του Λονδινου.

Ένα απόγευμα με μουσική. Ψηλά.

Jamie Woon- night air: λέω στον Κ. να ξεκινήσουμε ένα κίνημα και να πηγαίνουμε σε διάφορα σημεία της πόλης και να αφήνουμε μικρά αυτοκινητάκια τύπου match box και να ανεβάζουμε φωτογραφίες στο twitter με σκοπό να γίνουμε διάσημοι ή talk of the town. Δεν θέλει και αν δεν θέλει κι αυτός δεν νομίζω ότι θα βρω άλλον να το κάνει μαζί μου.

Florrie- left too late: από τον 12ο όροφο κοιτάμε το Κοινοβούλιο και σκεφτόμαστε πόσοι Έλληνες μένουν σε μέρη όπως η Βαρκελώνη, το Βερολίνο, η Γκρενόμπλ, και εμείς απλά στο Λονδίνο. Δείχνει τόσο mainstream πια. Μετά από λίγα λεπτά κοιτώντας τη θέα συνειδητοποιώ ότι δεν έχει σημασία. Είναι μια υπέροχη πόλη. 12 ορόφους πιο κάτω, η κίνηση δεν σταματάει καθόλου, τα φώτα της πόλης είναι πανέμορφα, παλιά βιομηχανικά κτήρια συνδυάζονται με council estates, κλασσικά κτήρια με τους αρχαιοελληνικούς τους κίονες, τους γοτθικούς πύργους του Κοινοβουλίου, τα πανάκριβα residential towers και το απόλυτα τουριστικό London Eye στα μπλε.

Κeep Shelly in Athens- Running out of you: ανταλλάσoντας ιδέες για νέα (ή και πιο παλιά) τραγούδια καταλήγουμε να ακούμε μερικά από τα πιο ατμοσφαιρικά τραγούδια που έχω ακούσει εδώ και καιρό.

James Blake- limit to your love: το μισό Λονδίνο (λέει η εφημερίδα) θα έβλεπε τον τελικό του x-factor απόψε. Δεν ξέρω γιατί. Ένα απόγευμα με τσάι και μπισκότα και δευτερολογία με κρασί, αριστοτεχνικά ανοιγμένο, ακούγεται καλύτερο.

The naked & famous-punching a dream: η σειρήνες τελικά είναι ο πιο χαρακτηριστικός ήχος της πόλης μας.

τραγούδι της ημέρας: stereolab- french disko
πόσο ταιριαστοί είναι μερικοί τίτλοι στα γεγονότα των ημερών (μου).

14 comments:

ezak said...

...για το πρώτο μην ανησυχείς...αν ακούγονται και τέτοιες μουσικές...τρέχω...

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

ezak, :) τέλεια γιατί χρειαζεται στήριξη το κίνημα!

kv said...

Teleio to post! ;-)
Pao na akouso ta kommatia :))

Κατερίνα said...

Υπάρχει όντως μια έντονη μιζέρια. Οι φετινές γιοτές δε θυμίζουν σε τίποτα γιορτές άλλων ετών.
Τη μουσική που τη βρίσκεις;Ταιριάζει απόλυτα κάθε φορά με το ποστ που κάνεις!

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

κβ σας ευχαριστούμε! έχουμε κι άλλα να ακούσουμε :)

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

κατερίνα, αυτό είναι μια καλή ερώτηση.. μερικά από το ραδιόφωνο, άλλα από φίλους, άλλα από το ΒΒC (κι όμως, φροντίζει για όλα).. δεν ξέρω, βρίσκουν τον δρόμο τους, κάπως.

mahler76 said...

αυτό με τα αυτοκινητάκια ακούγεται υπέροχο :)
επίσης το Kepp Shelly in Athens είναι όντως πολύ ατμοσφαιρικό. Φιλιά μικρούληηηη

fvasileiou said...

Την Πέμπτη πήγα στην Αθήνα και μου φάνηκε αφώτιστη και σκοτεινή. Λίγα σπίτια έχουν κρεμάσει φωτάκια στα μπαλκόνια, οπότε ναι, τα φετεινά Χριστούγεννα έχουν μια λύπη. Απ' την άλλη, ούτε το υποχρεωτικό, ψυχαναγκαστικό ξεφάντωμα που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια μου ταίριαζε...

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

mahler, εγώ το ξέρω αλλά δεν βρίσκω κοινό!
θα βάλω κι άλλα τραγουδάκια, watch this space :p

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

φώτη, ναι, θα συμφωνήσω για το υπερκαταλωτικό και όντως ψυχαναγκαστικό αλαλούμ αλλά μια μέση λύση δεν υπάρχει..;

Vam33 said...

θα συμφωνήσω με τον fvasileiou για την Αθήνα φέτος.
Τώρα για το Λονδίνο τι να πω .Είμαι τελειωμένος τουρίστας , θέλω ξανά Χριστούγεννα εκεί , θέλω μποξινγκ ντει , θέλω οξφορντ εκπτώσεις , θέλω μπρικ λειν .Να δω πότε θα τα ξανακάνω , γιατί τώρα το ταμείο είναι μείον
Καλά να περνάς Naftile στο Λονδίνο , στείλε μου και άλλο απ την λάμψη του δεν το βαριέμαι ποτέ

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

α ρε βαμ, ήξερα ότι σ'αρεσε αλλά δεν είχα καταλάβει πόσο :)
τι θες να στείλω πες μου και θα το έχεις.
για την ώρα έχουμε πολύ χιόνι εδώ και ετοιμαζόμαστε όλοι για τα Χριστούγεννα.
πάντως, η Βοxing Day με ενοχλεί λόγω του πανικού (αν και εκτιμώ τις εκπτώσεις)!

Vam33 said...

Ότι θες απο στολισμό ανέβασε Naftile

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

kati tha koitaxw na kanw :)