Friday 24 December 2010

tomorrow we will run faster


Θα προσπαθήσω να τελειώσω το ποστ πριν αλλάξει η μέρα και έλθουν τα Χριστούγεννα. Δεν ξέρω γιατί, απλά θέλω. Αλλά ούτως ή άλλως δεν θα γίνει, γράφω αργά. Και είμαι απασχολημένος με το να αλλάζω μουσική.

Για την ώρα έχω βάλει στο repeat το suburban war των arcade fire, που για εμένα είναι το πιο σημαντικό τραγούδι που άκουσα φέτος. Μού θυμίζει το ταξίδι στο Βέλγιο, έναν όμορφο Οκτώβριο, μια από τις πιο αδικοχαμένες ευκαιρίες που θυμάμαι. Πολλές ευθύνες για ένα τραγούδι.

Το χιόνι μας τελείωσε οπότε ό,τι και να λέει το Met Office, white Christmas δεν έχουμε. Αντιθέτως, είμαι στον καναπέ, με το λαπτοπ αγκαλιά, με τα φωτάκια (όχι τυλιγμένα πάνω μου, μη το ξεφτιλίσουμε κιόλας), κάτι σοκολατάκια στο coffee table (για διακόσμηση τα έχω, δεν τα τρώω) και το νερό μου (για να μη τρέχω στην κουζίνα, αν χρειαστεί). Το μόνο που μού λείπει νομίζω είναι η καρώ κουβέρτα για να ρίξω πάνω μου.

Τα σοκολατάκια δεν τα τρώω γιατί γράφτηκα γυμναστήριο προσφατα (γιατί, δεν είμαι σίγουρος) και σήμερα ένοιωσα δικαιωμένος γιατί έμαθα ότι η Βασίλισσα αύριο, στο Queen's Speech, θα μιλήσει για τη σημασία του αθλητισμού στη ζωή μας, όπως είπε το ΒΒC, επειδή η Βρετανία δεν έκανε τίποτα αξιοσημείωτο φέτος για να αναφέρει στο μήνυμα και το μόνο που βρέθηκε σαν θέμα ήταν αυτό.

Βλέπω τις ειδήσεις και συνειδητοποιώ ότι μερικά πράγματα είναι ίδια με την Ελλάδα. Μια δακρύβρεχτη ιστορία πρέπει να εμφανιστεί λόγω Χριστουγέννων, και φυσικά ένα ρεπορτάζ για το πόσοι φεύγουν από το Λονδίνο με τρένα, αεροπλάνα και αυτοκίνητα για να κάνουν γιορτές 'σπίτι τους'. Η διαφορά έγκειται στη διάρκεια αυτών των ρεπορτάζ. 5 λεπτά και τα δύο μαζί, και μάλλον πολύ λέω.

Δεν ξέρω γιατί τα γράφω όλα αυτά. Ο λόγος που έκανα ποστ απόψε ήταν γιατί ήθελα να μοιραστώ μια γραμμή από το βιβλίο που διαβάζω τώρα- το The Great Gatsby:

So we drove on toward death through the cooling twilight.

τραγούδι της νύχτας- Babybird- take me back

16 comments:

ιμερος said...

δεν πρεπει παντα να υπαρχει καποιος σπουδαιος λογος για να κανεις ενα ποστ .
ωραιο το βιβλιο !!!
χρονια πολλα !!!

g for george said...

Δεν υπάρχει πάντα λόγος για ένα ποστ, όπως λέει και το παραπάνω σχόλιο. Κάτι μέσα σου ήθελε να γράψει και καλά έκανες. Χρόνια πολλά, ευτυχισμένα Χριστούγεννα να έχεις!

Afroditi Dionysopoulou said...

Χρόνια πολλά , καλά , ευτυχισμένα!

mahler76 said...

ε όχι και δεν έκανε τίποτα το Ηνωμένο Βασίλειο φέτος, αρραβώνιασε τον 2ο στην σειρά διαδοχής του Θρόνου. Καλή χρονιά μωρό :)

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

@ιμερος, το τελείωσα χτες δυστυχώς :(
χρόνια πολλά!!

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

@george, καλά Χριστούγεννα (αν και ήταν χτες) και χρόνια πολλά!

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

αφροδίτη, χρόνια πολλά και καλά και σε εσένα.

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

μάλερ, ακριβώς, εγινε κι αυτό για να μας ρίξουν στάχτι στα μάτια!

Anonymous said...

...καλή αρχή στο gym, η χρονιά ξεκινά καλά βλέπω...


...και για συμβουλές εδώ είμαστε κι εμείς...

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

εζακ, έτσι ελπίζω, ναι :)
καλά να περάσεις!

Kος Μηδενικός said...

Χρόνια σας πολλά αγαπητέ μου. Είμαι στη δουλειά και προσπαθώ να σε φανταστώ στο καναπέ τυλιγμένο με πολύχρωμα φωτάκια και έχω πεθάνει στο γέλιο. Θα περάσει κάνας χριστιανός και κάπως έτσι θα μου βγάλουν τη ρετσινιά του χαζοχαρούμενου!! Απαπαπα!!! Χαχαχαχα!!!!

Χρόνια μας πολλά boy. Αχ ωραία θα ήταν να ήμουν Λονδινάκι να γυρνοβολάω!!!

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

zeropoint, θα τα μάθω και τα δικά σου, από τη κοινή μας φίλη, που θα γυρνοβολάει στο Λονδίνο (εσύ τι κάνεις εκεί;).

χρόνια μας πολλά λοιπόν και καλά να περάσεις!

Kος Μηδενικός said...

Σιγά μη δεν τα ξεράσει όλα η Γκεστάπο!!!! Χαχαχαχα!!! Εγώ εδώ μωρέ στας Αθήνας...κουκιά σπέρνω...χαχαχα!!!

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

zero, μην άγχεσαι, καλοπροαίρετα θα ρωτήσω και έτσι θα σε σχολιάσουμε :p

fvasileiou said...

Αυτή την ομιλία της Βασίλισσας θα πρέπει να την ακούσω προσεκτικά, γιατί έχω να περάσω την πόρτα του γυμναστηρίου από τις παραμονές του Δεκαπενταύγουστου.

Χρόνια πολλά, Ναυτίλε!

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

φώτη, έχει πολύ γέλιο, είναι τέλεια γιαγιάκα και στο τέλος χαμογελάει λίγο, είναι απίστευτη!