Saturday 22 November 2008

Notes on a city



Το παρόν ποστ είναι αφιερωμένο στον Vam33 που θα έλθει στη μικρή μας πόλη και είχε ζητήσει tips. Σκέφτηκα ένα ποστ είναι κατάλληλο για κάτι τέτοιο.

Ο καλύτερος τρόπος να δεις τη πόλη είναι με τα πόδια. Το μετρό δεν έιναι κακό αλλά το να περπατάς στο Λονδίνο είναι καλύτερο. Ειδικά όταν είναι το ποτάμι δίπλα σου.

Το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να πας σε μια γέφυρα όταν δύει ο ήλιος. Καλύτερα να είναι είτε η Westminster Bridge, ή η Waterloo Bridge, ή η Blackfriars. Το Λονδίνο έχει έναν από τους καλύτερους ουρανούς που έχω δει για ηλιοβασίλεμα. Σοβαρά. Αρχικά είναι πορτοκαλί αλλά γίνεται γρήγορα έντονα μωβ και είναι απλά απίστευτο.

Συνήθως εκείνη την ώρα στο γραφείο καθόμαστε στα παράθυρα.



Όμορφο κομμάτι της πόλης είναι το κέντρο. Το Westminster είναι τόσο βρεταννικό, ενώ είναι και ωραίο κομμάτι να αρχίσεις να κάνεις βόλτα στο ποτάμι. Αντίστοιχο κομμάτι είναι και η βόρεια όχθη από την Millenium Bridge της Tate Modern προς το Enbankment. Απέναντι από το Enbankment, περνώντας την Golden Jubilee Bridge είναι το Southbank Centre όπου έχει εκθέσεις, και μέρη για φαγητό, καφέ, ένα γαμάτο βιβλιοπωλείο, ωραία θέα στο ποτάμι, ειδικά τις ωρες που έχει άμπωτη.



Τα πάρκα είναι γενικά γνωστά. Το Hyde Park είναι όντως όμορφο αλλά έχω μια αδυναμία στο St. James's Park με τη λίμνη του κσι τον μαύρο του κύκνο. Από πάνω είναι η Picadilly Circus, ένα μέρος που φωνάζει Λονδίνο. Η Regent Str. είναι ήδη στολισμένη με μεγάλα φωτεινά αστέρια, ενώ η Carnaby str. στο Soho είναι γεμάτη μαγαζάκια, και έχει τον πιο ωραίο στολισμό φέτος.

στο Soho, υπάρχει και το Green Carnation, στην Greek Str. Έχει τους καλύτερους τοίχους (με επένδυση από ύφασμα) και μια κοπελιά να τραγουδάει σε ένα πιάνο. Είναι gay αλλά αξίζει ακόμη και αν δεν είσαι.
Ωραίο κομμάτι της πόλης, και λίγο διαφορετικό είναι η Brick Lane, δίπλα στο City. Εκεί ακούς μόνιμα μουσική από το Μπανγκλαντές μιας και οι περισσότεροι κάτοικοί του είναι από εκεί. Σε ένα τμήμα της είναι μαγαζιά που ήταν πρώην βιομηχανικοί χώροι. Εκεί είναι και το rough trade, από τα πλέον ψαγμένα δισκοπωλεία του Λονδίνου.
Στο Covent Garden υπάρχει και το Belluci's, ένα γαμάτο μπαράκι με ωραίες αφίσες στους τοίχους, video clips Smashing Pumkins, Nirvana, Red hot και μουσικές από James, System of a down, Blonde redhead. Και φτηνή μπύρα.
Αυτά θυμάμαι τώρα. Όλο και κάτι θα μού έρθει.

10 comments:

mahler76 said...

το αστείο είναι πως κι εγώ ήθελα να ρωτήσω για τίπς αν και δεν προβλέπω να έρθω σύντομα.

Thaaaaanks man!!!

tovenito said...

θέλω να με πας σε όλα αυτά τα μέρη όταν έρθω! πρόμις;

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

mahler, ό,τι θες ρώτα. το Λονδίνο είναι αγαπημένο θέμα συζήτησης :-)

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

tovenito, το υπόσχομαι, εδώ που μάς βλέπουν κι όλοι. έλα εσύ και υα σε πάω παντού :-)

Anonymous said...

κατάλαβα... προσφέρεται για πολύ περπάτημα το Λονδίνο. αυτό είναι και το νόημα: μια πόλη την ευχαριστιέσαι μόνο άμα την περπατήσεις και χαθείς στους δρόμους και τα στενά της. πολύ καλά τα τιπς - θα τα έχω το νου μου, όταν και όποτε αποφασίσω να πάω Λονδίνο (γενικά, σνομπάρω λίγο την Αγγλία...)

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

unclescrooge, κακώς, δεν είναι κακή σαν χώρα, λίγο διαφορετική αλλά έχει ενδιαφέρον. κι εγώ είχα επιφυλάξεις αρχικά αλλά με κέρδισε χωρίς να το περιμένω :-)

Pink_Fish said...

Λοιπόν…εγώ έχω μια πολύ αστεία ιστορία από Λονδίνο με δύο φίλες που είχαν πάει πριν 2 χρόνια. Μπήκαν λοιπόν στο Horror museum και συγκεκριμένα σε μια αίθουσα με τέρατα, serial killers etc., όπου η μία από τις δύο παρασύρθηκε από ένα χορό τεράτων (ηθοποιών στη πραγματικότητα) και κόντεψε να πάθει καρδιακή προσβολή από το τρόμο. Η άλλη καθόταν στην είσοδο της αίθουσας και είχε σκάσει από τα γέλια με το σκηνικό. Κάθε φορά που ακούω για Λονδίνο μου έρχεται στο νου αυτή η σκηνή. Τι έμαθα? Σκέφτεται ο Γ Μπράουν να μειώσει τους συντελεστές Φ.Π.Α.? Ουααααα…θα κάνετε πιο φτηνά ψώνια εκεί στη Λόντρα ενώ εμάς εξακολουθούν να μας γδέρνουν. Φιλιααααα

Vam33 said...

naftile σε ευχαριστώ πάρα πολυ έριξε πολλες ιδέες.Να είσαι καλά

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

pinkaki, το έχω δει αυτό το μουσείο, δεν εχω πάει, δεν μού κάνει πολύ ενδιαφέρον. αλλά πάντα ήθελα να κοροιδέψω κάποιον που τρόμαξε!

ναι, μάλλον θα πέσει ο ΦΠΑ! δεν ξέρω πόσο θα μας βοηθήσει αυτό αλλά καλό είναι.. καλά εγώ έχω δουλειά, δεν παραπονιέμαι αλλά είναι δύσκολα τα πράγματα εδώ..

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

Vam33, ό,τι άλλο θες, ρώτα!