Monday 25 April 2011

It's like riding a bike


Αφήνω το γραφείο νωρίς με τη γνώση ότι δεν θα χρειαστεί να ξαναπάω εκεί για 4 ημέρες. Η πόλη λάμπει από τον ήλιο και μια βόλτα που ξεκίνησε για το μετρό κατέληξε σε ένα πάρκο όπου κάποιος βούτηξε μέσα στη λίμνη για να δροσιστεί, στη Westminster Bridge, στη μη τουριστική πλευρά της πόλης, στο Vauxhall και τελικά στο Battersea Power Station με τις 4 υψικαμίνους του.

Την άλλη μέρα μετά τη κολύμβηση αποφασίζω να κάνω αυτό που έλεγα να κάνω από πέρσι το καλόκαίρι: να νοικιάσω ένα ποδήλατο και να κάνω βόλτα πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια. Τελικά πραγματικά δεν το ξεχνάς ποτέ και σύντομα βρίσκομαι να διασχίζω τη Waterloo Bridge, όσο όμορφη και να είναι η θέα με τα πόδια, με το ποδήλατο είναι όλα ακόμη καλύτερα. Το ποτάμι είναι ήρεμο, ο κόσμος έξω χαρούμενος μέχρι που βιώνω κάτι που δεν νομίζω ότι έχω ξαναβιώσει έτσι στο Λονδίνο: αστραπές και μπουμπουνητά, μετά μια μπόρα μας πιάνει πάνω στα ποδήλατα και κάποια στιγμή μπαίνω στο μετρό μούσκεμα, καταλήγοντας στο σπίτι με πυρετό.

Κάπως έτσι μού χάλασαν τα πασχαλινά σχέδια και η ευκαιρία να περάσω ακόμη μια μέρα κάτω από τον ήλιο πίνοντας κρασί αλλά καμμια φορά σκέφτομαι ότι όλη η βόλτα, μαζί με τη βροχή στο τέλος είχε κάτι κινηματογραφικό. Δεν ξέρω τι ρόλο θα είχα, ή τι ταινία θα ήταν αλλά θέλω να ξαναπάρω ένα ποδήλατο και να γυρίσω την πόλη.


11 comments:

Anonymous said...

Είναι αυτό που λένε η ζωή μιμείται την τέχνη.. τι κινηματογραφική βόλτα θα ήταν χωρίς βροχή; Κρίμα πάντως που δεν ήρθες, ήταν πολύ ωραία - φαντάζομαι θα έχεις ήδη δει φωτογραφικό υλικό :p
Καλημέρα και καλή working week.

mahler76 said...

για τον γάμο του αιώνα τίποτις ακόμα???

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

γείτονα β, είδα, είδα και ζήλεψα- η τύχη μου η στριπτιτζού δεν βοήθησε και πολύ!

καλημέρα! και με το καλό να έλθουν οι άλλες 2 αργίες!

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

mahler, αρνούμαι να ασχοληθώ με αυτό!
ωστόσο μεθαύριο θα έχω ανταπόκριση από κονσέρτο του άλλου mahler

immabill said...

αχ να μας ζησουν τα παιδια. τι συγκινηση. και τι στολη ομορφη ηταν αυτη του συνωνοματου. την λατρεψα.αλλα και η νυφηηηηηηη κουυυυκλα. και alexander mcqueen η τυπισσα BRAVO της , μας θαμπωσε. ασε που εσκασε και χαμογελο η βασιλισσα. πολυ ωραια τα περασα. και στα δικα μας ναυτιλε μου.

mahler76 said...

@Basilis
ο Ναυτίλος είναι μάλλον ακόμα για χέσιμο χαχαχαχα

http://2.bp.blogspot.com/-tg7Ao3tGjSY/TbqshwIlE9I/AAAAAAAABUM/VzY5_4T7INI/s1600/rollthedicemain.jpg

fvasileiou said...

Ζήλεψα.
Δευτέρα αγοράζω ποδήλατο και ξεκινώ βόλτες (άσε που βαριέμαι το γυμναστήριο και το ποδήλατο μπορεί να είναι μια κάποια λύσις...)

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

βασίλη, πιο πολλά ξέρετε εσείς παρά εμείς- η Λίζυ ήταν γλύκα όπως πάντα, τι τέλεια γιαγιάκα!
άντε, ναι, και στα δικά μας!

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

μάλερ, ντροπή σου, αυτό έχω να πω! :ρ

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

φώτη, ζηλεύω! θέλω κι εγώ να αγοράσω αλλά δεν έχω που να το βάλω στο σπίτι.. καλές βόλτες!

Anonymous said...

...μια μπορούλα ήτανε, ανοιξιάτικη κιόλας ...μην σε αποθαρύνει...συνέχισε, εκεί στο νησί τουλάχιστον σε σέβονται...