Friday 9 April 2010

The Spring has sprung!

Το παρόν ποστ διαβάζεται μόνο με αυτό (όπως και γράφτηκε άλλωστε).

Σήμερα, όντας η δεύτερη συνεχόμενη μέρα με ήλιο στο εξωτικό Λονδίνο, η μέρα απαιτεί ειδικό ποστ για να γιορτάσουμε την υπέροχη Λονδρέζικη άνοιξη. Δουλειά δεν βγαίνει σήμερα και κοιτάω τα γλαστράκια μου στο παράθυρο και την Tower Bridge λίγα μίλια πιο ανατολικά, με το φως παντού. Κάπου στη μέση, και η Tate.

Από το άλλο παράθυρο νομίζω είναι η καλύτερη πλευρά της πόλης: το κομμάτι που έχει το Southbank, και το Κοινοβούλιο. Στη μέση ο Τάμεσης και ένας δρόμος γεμάτος δέντρα που σε λιγότερο από ένα μήνα θα γίνουν καταπράσινα.
Πρέπει να αντικαταστήσω το πρωινό μου τσάι με κάτι άλλο, πιο ταιριαστό. Αλλά τι;
Στο μετρό βλέπεις τον παραλογισμό της άνοιξης. Οι μισοί είναι με κοντομάνικα, οι άλλοι μισοί με παλτό. Εγώ είμαι με πουκάμισο και καπαρντίνα, κάπου στη μέση.

Ο σουρεάλ συνδυασμός καπαρντίνας με γυαλιά ηλίου (και ομπρέλλα γιατί ποτέ δεν ξέρεις από πού θα σού έλθει) πολύ μ'αρέσει.

Μόνο ένα μας λείπει: θάλασσα. μια μικρή παραλία. σαν αυτή που έχω στο desktop για daydreaming όταν δεν έχω δουλειά. ζηλεύω.

Αν φύγω νωρίτερα ίσως πάω στη Tate, η θέα από ένα μικρό μπαλκονάκι που έχει είναι πολύ ωραία.

Νομίζω κάπως έτσι είναι η ιδανική άνοιξη. Δεν έχει (πολλή) ζέστη αλλά τη χαίρεσαι ακριβώς επειδή δεν σου χαρίζεται απλόχερα.

Θυμάμαι πέρσι τον Μαίο που κυλιόμουν στο Hyde Park. Άντε και φέτος τα ίδια!

Έχουμε γεμίσει ανθισμένες αμυγδαλιές στη γειτονιά και μου θύμισε τη συσκευασία της ΙΟΝ, με το κλαδάκι αμυγδαλιάς. Και έναν Απρίλιο στο πατρικό μου, στον κήπο με τις αμυγδαλιές (παρά το ότι ήταν σε πόλη) να διαβάζω το Εκκρεμές του Φουκώ (δεν είναι τόσο το πόσο μού άρεσε το βιβλίο αλλά το ότι λόγω ενός απογεύματος το συνδύασα με τον ανοιξιάτικο Απρίλιο).

Θέλω να φωτογραφίσω το παράθυρό μου αλλά θα με πάρουν χαμπάρι. όχι ότι δουλεύει κανείς αλλά επιμελώς προσπαθούμε να κρύψουμε ότι καθόμαστε. Spring is in the air

(written by a proud Londoner)

18 comments:

ezak said...

...αέρας ανοιξιάτικος και στο blog...και μαζί με αυτά που περιγράφεις το σουκού θα είναι υπέροχο...

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

εζακ, ναι, ναι, θα πρέπει να είναι καλό!

U.S. said...

poly m' aresei i allagi sto blog, opos poly m' aresei kai i anoiksi! alitheia, einai toso omorfa sto londino tin anoiksi opos to perigrafeis?
tin kalispera mou!

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

σκρουτζάκο, ναι είναι! λες και δεν ξέρεις :-ρ

man about town said...

http://www.youtube.com/watch?v=JSwrJHZERKc

mahler76 said...

αχ τέλεια η Λονδρέζικη άνοιξη όπως την περιγράφει.

Anonymous said...

Και ευτυχώς καλά κρατεί, έχω σταματήσει πια να μετράω τις μέρες να μη το ματιάσω. Μεταξύ μας πάντως, το κατάλαβα χθες βράδυ που είδα ολα τα μαγαζιά να'χουν βγάλει τραπέζια έξω, ο κόσμος να κάθεται με τα κοντομάνικα..μύρισε λίγο καλοκαίρι;

υγ. Την τράβηξες τελικά τη φωτό,ε; :p

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

manaboutlondon, δεν το έπιασα..

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

μάλερ, είναι, είναι!

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

writersblokc, κι εγώ είδα παμπς με κόσμο έξω, κόσμο σε τραπεζάκια έξω, κοντομάνικα, κόσμο να ξαπλώνει στο γρασίδι! γιουχου!

fvasileiou said...

Άνοιξη στο Λονδίνο, αλλαγή διάθεσης και στο ιστολόγιο: Έφυγε το μαύρο και έγινε πιο γαλανό -πού να είχε και θάλασσα η Λόνδρα δηλαδή...

Ελπίζω ο θαυμάσιος καιρός να κράτησε και το Σαββατοκύριακο και να έκανες πολλές-πολλές βόλτες στο Hyde Park, να ήπιες μεγάλες ποσότητες μπύρας και να είσαι πολύ-πολύ ερωτευμένος!!!

Pink_Fish said...

Ααααα...το άλλαξες! Καλύτερο έτσι, n'est pas? Εμένα όταν έρχεται Άνοιξη στην Αθήνα μου έρχεται να πάρω τους δρόμους και να περπατάω, να περπατάω....

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

φώτη, κράτησε, τα έκανα όλα αυτά (εκτός από τις μπύρες που δεν μπορώ να πιω)

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

πινκάκι, ναι, είπα να το ανανεώσω λίγο με εκείνη τη μαυρίλα.. κι εγώ κάθε άνοιξη όλο βόλτες έκανα στην Αθήνα (κάποτε είχα και ποδήλατο, απορώ ακόμη πώς επέζησα).. αχ, θέλω κι άλλο!

Kος Μηδενικός said...

Πρέπει να είναι ωραίο το Λονδινάκι την άνοιξη. Και λέω πρέπει...γιατί τόσες φορές έχω καταφέρει να το επισκεφτώ μέσα στο καταχείμωνο. Βέβαια...δεν έχω παράπονο! Βροχή δεν έχω δει σχεδόν ποτέ! Χαχαχαχα!!

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

zeropoint ό,τι και να λέγεται, βροχές δεν έχει τόσες πολλές. αλλά παρά την εικόνα του Λονδίνου με την ομίχλη και το σκοτάδι που η pop culture μού είχε δημιουργήσει, η άνοιξη του πάει περισσότερο!

Vam33 said...

Η υπέροχη άνοιξη του Λονδίνου μέσα απο τα μάτια σου.Απ τα καλύτερα σου φέτος

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

βαμ, ευχαριστώ και καλησπέρες! :-)