Monday 1 March 2010

Mid-Night Soundtrack

Ακόμη κάνει κρύο εδώ. Ο παραδοσιακά ήπιος Αγγλικός χειμώνας δεν ήλθε ποτέ φέτος. Το οποίο στο δικό μου σύμπαν σημαίνει ότι ούτε το παραδοσιακά ανύπαρκτο Αγγλικό καλοκαίρι δεν θα έλθει, οπότε θα έχουμε ζέστη και ήλιο.

Αν και τώρα που το σκέφτομαι και πέρσι έτσι ήταν. Και είχαμε 'call in sick' days (δηλητηρίαση/κακό hungover by far οι πιο συχνές δικαιολογίες, και τρέχαμε στο Hyde Park και ξαπλώναμε στο γρασίδι.

Δεν ξέρω γιατί αλλά στο δρόμο για το Waitrose με πιάνει το υπαρξιακό μου. Και σκέφτομαι πόσα χρόνια πέρασαν από τότε που ήλθα εδώ. Η μία άμεση συνέπεια είναι το ότι έχω μπερδέψει την ώρα μετά την οποία μπορείς να πιεις αλκοόλ με αξιοπρέπεια.

Το drinks after work με apple martinis στις 5.30μμ είναι πιο συχνό από ό,τι νομίζεις.

Ακόμη θυμάμαι το πρώτο πρωί στο Ηeathrow T1. Mε τη ζωή μου όλη σε μια βαλίτσα- κι ένα μόνο εισητήριο. Ακόμη αναρωτιέμαι πώς χώρεσαν όλα.

Τώρα όλα αυτά τα γράφω επειδή δεν μπορώ να κοιμηθώ νομίζω.

Μόλις τελείωσα το επετειακό τεύχος του Empire για τα 20 χρόνια του. Και θυμήθηκα τις ταινίες που έβλεπα τα 90's. Για πολλά χρόνια δεν έκανα τίποτα άλλο. Νομίζω χρωστάω πολλά στον Κισλόφσκι και τον Αλμοδόβαρ. Ο πρώτος είναι ο μόνος σκηνοθέτης που όντως μού λείπει και ο δεύτερος ο μόνος που θα μού έλειπε αν σταματούσε. Α, και ο Αρονόφσκι.

Πάντα έχω ένα πρόβλημα με το πώς να κλείσω τα ποστ μου χωρίς να φανεί απότομο. Θέλω να κλέψω την ιδέα κάποιου και να τα κλείνω αφήνοντας μισοτελειωμένες προτάσεις αλλά θέλω κάτι πιο πρωτότυπο.

ίσως με μια παράφραση του τίτλου του blog μου, από μια φίλη μου: χρωστάμε στη διάρκεια ενός κοκτειλ τη πιθανή μας ευτυχία. Από τις εποχές που ξημεροβραζιόμαστε στο Pop, μετά τη δουλειά, και μέχρι να πιούμε ακόμη και τα λεφτά για το ταξί.

Αφιερωμένο σε εκείνο το φτερωτό γουρούνι που κρεμόταν στο pop και βρήκα αργότερα σε ένα παιχνιδοπωλείο κάπου στο Λονδίνο

Καθώς έγραφα το ποστ ακούγονταν:
John Martyn, Patti Smith, PJ Harvey, The Smiths, Tori Amos, Divine Comedy, The Presets, Bjork, Tindersticks, Massive Attack, Placebo (special references to their b-sides) και Portishead

(ναι, μού πηρε αρκετή ώρα να το γράψω)

Και είχα τις εικόνες από:
24 Hour Party People, Velvet Goldmine, High Fidelity, I am not There, Broken Embraces, Requiem for a Dream, Control

17 comments:

the boy with the arab strap said...

εδω ειναι ανοιξη πριν την ανοιξη , χειμωνα δεν ειδαμε , ωραιες γλυκοπικρες αναμνησεις παρεα με κοκτεηλ και καλες μουσικες !!!!!

fvasileiou said...

Αυτό συμβαίνει όταν διαβάζω τα κείμενά σου: Εικόνες από το δικό μου παρελθόν αίφνης προβάλλονται στο δικό μου μυαλό. Και προσπαθώ -ανεπιτυχώς συνήθως- να τις χωρέσω στο σχόλιο που αφήνω.
Αυτή τη φορά όμως είναι τέτοια -όχι μεγάλη ακριβώς, αλλά σημαντική για έναν παράλογα ανάποδο τρόπο- που θα πρέπει να την μεταφέρω στο δικό μου μπλογκ.

Καλό μήνα, ναυτίλε σε σένα και σε όλους τους φίλους!

U.S. said...

βρηκες τροπο να το κλεισεις, ειδες; αυτα τα κοκτειλ στις 5μιση πολυ μου αρεσουν!

ezak said...

...οι ωραίες αναμνήσεις είναι ότι πιο πολύτιμο μπορούμε να αποκτήσουμε...

man about town said...

oση ωρα διαβαζα το ποστ σου επαιζε αυτο το κομματι
http://www.youtube.com/watch?v=zpmfvq6x_ac
:-)

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

@off, ναι, τον είδα τον χειμώνα σας πριν κανά δίμηνο, χεχε..

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

φώτη, να το κάνεις ο ποστάκι!

α, και καλή άνοιξη!

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

σκρουτζάκο, κι εμένα μ'αρέσουν (βρήκα κι άλλον αλκοολικό!)

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

έζακ, ναι, κάτι τέτοια θυμάμαι και μού λείπει η Αθήνα..

αλλά δεν είναι τίποτα που ένα φτερωτό γουρούνι δεν μπορεί να σώσει :-)

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

man about Londres, με τσάκισε αυτό απόψε..

Pink_Fish said...

έχω ν' ακούσω χρόνια Divine Comedy, νομίζω η συναυλία τους στο "Ρόδον" ήταν ότι πιο μαγικό έχω ακούσει. Πριν πολλά χρόνια βεβαίως-βεβαίως, αφού το Ρόδον έχει κλείσει εδώ και λίγα χρόνια. Ο τραγουδιστής τους θυμάμαι είχε τη πιο βελούδινη φωνή που έχω ακούσει σε άντρα, πραγματικά είχα μαγευτεί εκείνο το βράδυ. High Fidelity αγαπώ κι εγώ, φιλιά to both of U :)

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

α, ναι, η φωνή του Hannon είναι άπαιχτη..

λαλαλαλα (καμία σχέση).

καληνύχτες!

Vam33 said...

Υπέροχο ποστ ,μνήμη,μουσικές , ταινίες .Απ τα καλύτερα σου.Καλημέρες

mahler76 said...

μια χαρά τα ξεκινάς και τα τελειώνεις τα πόστ σου αγορίνα μου. Μια μεγάλη καλημέρα από την προσωρινά χειμωνιάτικη Αθήνα.

Kος Μηδενικός said...

Έχεις πρόβλημα στο κλείσιμο; Εεεεε μη τα κλείνεις. Άστα έτσι και ο καθένας στα σχόλια να το κλείνει όπως θέλει...θα ήταν πολύ ενδιαφέρον. Φιλιά Ναυτιλάκο!

Wrong Guy said...

mono gia to I am not there exo enstasi

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

wrong guy, Blanchett οπότε αυτό μου έφτανε :-ρ