Sunday 15 February 2009

Casting Lazy Shadows


Χτες πήγα στη δουλειά μετά από πολλές μέρες λόγω ασθένειας. Τίποτα σοβαρό. Μάλλον κούραση είναι. Αλλά καλό μού έκαναν αυτές οι μέρες. Μετά τη δουλειά πήγα να περπατήσω. Η μέρα έχει μεγαλώσει και δεν είναι πια νύχτα όταν φεύγω από το γραφείο. Είχε ήλιο όλη τη μέρα, αν και από το μεσημέρι και μετά δεν ήταν και τόσο έντονος. Από το παράθυρο του γραφείου, αυτού που βλέπει στο Παλάτι του Westminster, το φως έμπαινε άπλετο.



Και μετά λένε ότι αυτή η πόλη δεν έχει ήλιο. Και της πάει τόσο πολύ.



Περνώντας απέναντι από τη Waterloo Bridge έφτασα στο Southbank Centre. Έχει αρκετή παγωνιά αυτές τις μέρες αλλά κάποιες στιγμές πάνω στη γέφυρα ένιωθα τον αέρα να με παγώνει ακόμη περισσότερο. Εκεί είναι κάπως καλύτερα. Με τα ρούχα νιώθω προστατευμένος.



Τα απαραίτητα πια barriers, άλλου τύπου (και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε) με κρατούν προστατευμένο από άλλα πράγματα.



Περπατώντας, πέρασα από μια έκθεση βιβλίων αλλά ήμουν πολύ κουρασμένος για να ψάξω. Με δύο ώρες ύπνου το προηγούμενο βράδυ ήταν εντυπωσιακό το ότι έβγαλα τη μέρα και μόνο. Πιο πέρα παιδιά ασχολούνται με τα skates τους. Είχα καιρό να το δω αυτό. Από τον Οκτώβρη νομίζω, σε μια άλλη βόλτα εκεί, σε μια παρόμοια μέρα. Σημάδι ότι οι μέρες αλλάζουν και κάτι άλλο έρχεται. Oh well..



Φτάνοντας στο London Eye πρέπει να αποφεύγω τους τουρίστες, που είναι παντού. Δεν ξέρω γιατί, αλλά πάντα με ενοχλούσαν οι τουρίστες. Δεν είναι υπεροψία, έχω υπάρξει κι εγώ τουρίστας- αν και, όχι, η λέξη δεν με χαρακτηρίζει. Ταξιδευτής είναι καλύτερα.



Περνάω τη Westminster Bridge. Αυτή είναι η αγαπημένη μου γέφυρα στη πόλη. Έχω κάτι πολύ όμορφο να θυμάμαι από εκεί. Τόση ώρα συνειδητοποιώ ότι δεν σκέφτομαι τίποτα. Μερικές φορές μόνο σκεφτόμουν πόσο περίεργο είναι το ότι μένω εδώ, άλλες ότι σε μερικούς μήνες έχουν αλλάξει τα πάντα, για καλό γενικά. Αλλά τίποτα κακό. Εκτός αν το ξέχασα.

14 comments:

Ο ψεύτικος Πέτρος said...

Ksefylizontas mia poli
metaferthika
kalimera

stella said...

ασχετο δοκιμασες να κανεις σεξ?

:))

tovenito said...

πάλι με τις γέφυρες παίζεις;λολ! έχω ένα τρισδιάστατο παζλ με την τάουερ μπριτζ. το βαριέμαι πολλές φορές και μου έρχεται να το διαλύσω. άλλες πάλι το κοιτάω απλά και σκέφτομαι ότι οι γέφυρες είναι για να ενώνουν. το παρελθόν με το παρόν. και να περνάς από το ένα στο άλλο.

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

Πέτρο, καλημέρες! καλό είναι αν κατάφερες να αλλάξεις λίγο πόλη.. έστω κι έτσι..

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

stella, ναι αμέ. αλλά επειδή είμαι πολυεπίπεδος άνθρωπος (κοινώς ηλίθιος) είμαι ανικανοποίητος..

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

tovenito, όσο είμαι εδώ με τις γέφυρες θα ασχολούμαι, ναι :-)

η Tower Bridge είναι πάντως υπέροχη γεφυρα. και όντως συνδέει το παρελθόν (τον πύργο) με το μέλλον (το γυάλινο δημαρχείο)..

και όχι μόνο.
ματς

roadartist said...

..το κρύο δεν το αντέχω καθόλου... ή ίσως δεν το έχω συνηθίσει.. Νομίζω πως αν ήμουν εκεί δε θα έκανα βόλτες με αρκετή..όρεξη.... μπορεί και όχι όμως..

ΥΓ ωραίο το χρώμα αυτό στις γραμματοσειρές..

Anonymous said...

εσύ και οι βόλτες σου. δεν φαντάζεσαι πόσο τις απολαμβάνω - κι ας μην μ' αρέσει και πολύ ο ήλιος :) να προσέχεις την παγωνιά, είναι επικίνδυνα πράγματα αυτά! καλησπέρες!

apparos said...

περαστικά! αν και φαντάζομαι για να ξεκίνησες δουλειά θα 'σε καλύτερα!

Καλό ξημέρωμα!

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

roadartist το συνηθίζεις μετά από λίγο καιρό.. και πάλι θα βγεις.. είναι όμορφη πόλη..

ελπίζω με το νεό χρώμα να διαβάζεται πιο εύκολα το μπλογκ..

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

unclescrooge, θα κάνω κι άλλες, να διαβάζετε, χεχε. δεν έχετε άλλη δουλειά. όσο για τη παγωνιά, τι να κάνουμε; κρύο φέτος..

πώς πάει η πτυχιακή;

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

apparos, καλύτερα είμαι ναι. αν και στη δουλειά γύρισα περισσότερο επειδή έπρεπε..

καλημέρες!!!

Vam33 said...

Κάθε φορά που διαβάζω για Λονδίνο θέλω να ξαναπάω.

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

Vam33, φοβάμαι ότι εδώ όλο για Λονδίνο θα διαβαζεις.. :-)

ελπίζω να είσαι καλά!!