Sunday 13 April 2008

Stories from the city..


Ακούω pulp, και μπαίνω για μπάνιο. Δεν θα πάω πουθενά σήμερα. Μια γερμανίδα φίλη μου έκανε πάρτυ γιατί έγινε 29 και δεν το άντεξε. Ήθελα να πάω, αλλά έχει αλκοόλ. Και δεν είμαι σε φάση να βρεθώ στο ίδιο δωμάτιο με αλκοόλ.

I want to sleep with common people…

Κοιτάω τα emails μου και βλέπω μια απειλητική ειδοποίηση, να επιστρέψω το DVD με τον Δεκάλογο αλλιώς θα μου απαγορέψουν να ξαναδανειστώ. Το πρόστιμο έχει πάει στις 9 λίρες. Καλά..

Βγαίνω από το μπάνιο και κοιτάω το τηλέφωνό μου. Οι γονείς μου με ψάχνουν, ο Κ. και κανένας άλλος. Τελικά το σηκώνω. Οι γονείς μου όπως πάντα κάπου πάνε για σαββατοκύριακο, ο Κ. όπως πάντα γλυκός. Εγώ όπως πάντα καθησυχαστικός. «όλα πάνε καλά». Βάζω τα καφέ μου παπουτσάκια, ένα σκούρο μπλε τζιν και μία πράσινη ζακέτα.

Αλλαγή και Interpol- Obstacle 1. το στομάχι μου είναι ακόμη χάλια. Από την Τρίτη. Δηλητηρίαση, ή κάτι τέτοιο. Η επίσκεψη στην γιατρό ήταν πολύ ευχάριστη, πολύ ωραία περάσαμε, μού είπε και τα αναμενόμενα. Τρώω ένα τοστ με λίγο χυμό πορτοκάλι. Δεν θέλω να φάω τίποτα αλλά πρέπει. Ή και όχι, δεν θυμάμαι τι μού είπε η γιατρός να κάνω.

Παίζει Blonde redhead- 23. Αυτό το νούμερο πολύ το συμπαθώ αν και 2 μήνες θα κρατήσει ακόμη. Όσο και αν προσπαθώ να κρατήσει κι άλλο. Το τηλέφωνο χτυπάει. Η Ρ. μού λέει ότι μάλλον σε ένα μήνα θα έλθει να με δει. Προσπαθώ να χαρώ αλλά δεν ξέρω αν θα το κάνει και θέλω τόσο πολύ.. έρχεται πελάτης και πρέπει να κλείσει. Δεν θα ξαναπάρει ποτέ. Όπως πάντα.


Puressence- Don’t know any better. Στέλνω email να ενημερώσω για το ότι δεν θα πάω στο πάρτυ. Δεν μού αρέσει να το κάνω με τέτοιον τρόπο αλλά είναι ο μόνος τρόπος να αποφύγω τις προσπάθειες μετάπεισης. Κάθομαι να διαβάσω. Σήμερα ο κλήρος έπεσε στην Κοινωνική Δικαιοσύνη.

……………………….

Βαρέθηκα, παίρνω τον σελιδοδείκτη με τα ηλιοτρόπια του Van Gogh που αγόρασα στην National Gallery, τον βάζω στην σελίδα και βγαίνω έξω. Βλέπω την Κ. τυχαία. Περπατάμε, πάει να συναντήσει μια κοινή μας γνωστή. Κάθομαι λίγο μαζί της και φεύγω. Ποτέ δεν είχαμε χρόνο να μιλήσουμε, όποτε συναντιόμαστε πάντα κάποιος μπαίνει στη μέση.

Δεν έχω συγκεκριμένη διαδρομή, τελικά πάω από τον σύντομο δρόμο για να αποφύγω την υπόγεια διάβαση (όχι δεν είμαι σαν την Μπελούτσι για να φοβάμαι αλλά την τελευταία φορά είδα δύο παιδιά στην ηλικία μου- και μάλλον λίγο μικρότερα- να χτυπάνε ενέσεις και δεν θα ήθελα να το ξαναδώ), βγαίνω στον κεντρικό δρόμο της περιοχής και χαζεύω, δεν έχει κόσμο πια, έχουν από ώρα κλείσει τα μαγαζιά. Παίρνω μόνο κάτι τριαντάφυλλα από ένα πλανόδιο ανθοπωλείο.

Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τα λουλούδια είναι τόσο όμορφοι τελικά.

Γυρνάω και ακούγεται Tori Amos- A sorta fairytale. Δεν θα το έλεγα. Έχει ήδη πάει 6. Η Λ. με παίρνει να δει πού χάθηκα σήμερα, μιλάμε 2 λεπτά και κλείνει. Δεν κατάλαβα τίποτα. Φτιάχνω λίγες πέννες με σολομό και παρμεζάνα. Δεν είμαι και για πολλά. Βλέπω ένα επεισόδιο από τους Φωτεινούληδες και πάλι διάβασμα. Τέλος η Κοινωνική Δικαιοσύνη, τώρα μελέτη του τρόπου λειτουργίας του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας.

Interpol- A time to be so small. Η ώρα έχει πάει 10. Χτυπάει το τηλέφωνο. Τελικά χωρίζουμε. Μάλλον οριστικά. Δεν ξέρω.

Αφήνω το βιβλίο να μπω για μπάνιο. Έκανα μια αίτηση για δουλειά. Θα πάω για συνέντευξη. Αν με πάρουν πρέπει να μετακομίσω στο Βέλγιο. Και να δουλέψω. Δεν θέλω να δουλέψω. Ακούγομαι σαν κακομαθημένο πλουσιόπαιδο (και δεν είμαι τίποτα από τα δύο) αλλά δεν ξέρω πώς αλλιώς να το πω. Έχω ξαναδουλέψει αλλά τώρα είναι αλλιώς. Πρέπει να το δω πιο σοβαρά. Δεν είμαι για καριέρα.

Έχω και να πληρώσω το σπίτι την άλλη εβδομάδα.

Massive Attack- Unfinished Sympathy. O D. θύμωσε που δεν πήγα στο πάρτυ.

Όταν βγαίνω η ώρα έχει πάει 12. Κοιτάω το τηλέφωνο και δεν βλέπω κάτι. Μάλλον είναι οριστικό.

Portishead- Mysterons

15 comments:

.......marmarigi....... said...

blonde redhead my lovely band, τους ειχα δει στην αθηνα και δεν ηξερα κανενα κομματι αλλα ηταν τοσο καλοι που κολλησα, ...κι εγω δουλεια θελω ή μαλλον καποιον να χρηματοδοτει και να ασχολομε με διαφορα πραγματα .καλα να περνας και καλη αναρωση και οσο για το στομαχι να μην τρως delivery και τετοιες αιδιες...bye

Anonymous said...

kalispera narco....piga apo edw, piga apo ekei...kai xafnika vrika to spiti sou edw, pou den ixera oti upirxe....kai einai polu wraio :) eida kai ti foto sou, telika mou kanei entupwsi to poso diaforetikes einai oi eikones pou sximatizoume mesw tou internet me vasei ta keimena....se eixa fantastei xantho me galazia matia...:) twra de xerw giati sto egrapsa auto apla itan oi prwtes skepseis otan se eida. na pernas kala take care, MRT. (pare kai tragoudaki apo ta palia http://www.youtube.com/watch?v=N-roGMGyFu0)

Anonymous said...

akala twra eida to.... Your comment has been saved and will be visible after blog owner approval....ok ante filia kai pali

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

desolphoto, κι εγώ κατά κύριο λόγο χρηματοδότηση ψάχνω αλλά μάλλον δεν παίζει.. δεν το έπαθα από delivery, πάντα μαγειρεύω. στην Αθήνα πιο πολύ έτρωγα delivery, εδώ άρχισα τα υγιεινά.. σκέφτομαι να το δημοσιεύσω σαν ανατροπή στην διαιτολογική επιστήμη. τα deliveries είναι φίλοι μας.

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

καλή μου MRT, πολύ χαίρομαι που το βρήκες.. αναρωτιόμουν κάποτε πού να πήγες αλλά δεν ήξερα.. η φωτογραφία είναι σκέτη απογοήτευση, το ξέρω, χιχιχι. αλλά ξανθός με γαλάζια μάτια.. δεν είναι κακό. και σου βγήκα μελαχροινός με λαδί μάτια.. χιχι. ελπίζω να είσαι καλά..

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

υγ. το τραγουδάκι, τυχαία, χτες το βράδυ το άκουγα.. :-)

bloum said...
This comment has been removed by the author.
Ο Μικρός Ναυτίλος said...

το τραγουδάκι δεν το ήξερα, όντως :-) quelle belle chanson.. κατάφερα να φτιάξω και την ρύθμιση για τα σχόλια.. είμαι άσχετος, γι'αυτό γινόταν αυτό..

bloum said...

alors narco, voila une autre chanson, je suis presque sure que tu ne la connais pas, mais moi, je l'adore...http://www.youtube.com/watch?v=85lKsSCZm4k...MRt toujours

bloum said...

:) ki egw ekana delete to proigoumeno kai to xanaesteila...:( elpizw na mi se peirazei....twra proigeitai i apantisi tou sxoliou mou alla den peirazei :))) filia polla narco take care

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

νόμιζα ότι εγώ το έκανα και δεν το κατάλαβα.. αν είσαι άσχετος, φαίνεται.. πολλά φιλιά και να είσαι καλά. ελπίζω να τα ξαναπούμε..

bloum said...

Le ciel prétend qu'il te connaît
Il est si beau c'est sûrement vrai
Lui qui ne s'approche jamais
Je l'ai vu pris dans tes filets....
On s'envolera du même quai
Les yeux dans les mêmes reflets
Pour cette vie et celle d'après
Tu seras mon unique projet.....j adore ces paroles.....oui, bien sur, je vais t ecrire regulierement :))) allez, bon soir :)

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

μού είχαν λείψει αυτά.. καλό βράδυ να έχεις.. τα τραγουδάκια είναι ωραία όπως πάντα..

helmet said...

πολυ ωραια η αναρτηση σου. αλλαργινη η επισκεψη μου. καλο ξημερωμα και καλη εβδομαδα.

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

καλέ μου helmet καλησπέρα.. να είσαι καλά. και καλή εβδομάδα να έχεις κι εσύ.