Friday 25 April 2008

Θερινή ατυχία


Δύο αστέρια φαίνονται μόνο απόψε.
Τα υπόλοιπα θρηνούν.

Δεν είναι πιο λαμπερά.
Είναι δυο εραστές
Που απόψε θα συναντώνταν
Οι τροχιές τους.

Μα έκαναν λάθος
Οι αστρονόμοι, και
Το ένα απομακρύνθηκε.

Και τα υπόλοιπα θρηνούν.

11 comments:

Anonymous said...

:) to lathos den itan twn astronomwn :) Megali Paraskevi simera...elpizw na exeis katalavei ligo pasxa...polla polla filia

Anonymous said...

a mrt sto parapanw sxolio

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

MRT, καλησπέρα.. σήμερα γυρνούσα στην πόλη και περπατούσα.. από Πάσχα δεν έχω καταλάβει τίποτα.. βλέπω τους άλλους στο δρόμο και λέμε ένα γεια και όλο μιλούν για το Πάσχα και δεν καταλαβαίνω πώς όλοι το έχουν καταλάβει. αλλά ούτως ή άλλως δεν μου αρέσει, οπότε.. ελπίζω να είσαι καλά και να ξεκουραστείς αυτές τις μέρες. φιλιάαα!!

helmet said...

Well, back to reality. Παει και το πασχα. Παμε γι αλλα. Ελπιζω καλυτερα...

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

καλησπέρα! βλέπω όλους σας να έχετε γυρίσει από κάπου, πίσω στην πραγματικότητα.. εγώ δεν έφυγα καν οπότε δεν έχω και πολλά να πω.. τα καλύτερα έρχονταί!! :-)

.......marmarigi....... said...

οι αστρονομοιαυτη τη φορα εκαναν λαθος ,αλλα τα αστερακια θα συναντηθουν σε ανυποπτο χρονο ,σε απροβλεπτη στιγμη !!!! πως τα περνας στα βορεια ?

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

καλησπέρα.. καλώς γύρισες πίσω.. διάβασα και τα ποστ σου σήμερα.. αλλά δεν ήξερα τι να σου γράψω.. εδώ καλά περνάω, είναι όλα τόσο ουδέτερα και βρεταννικά. απλά είναι δύσκολος ο καιρός αυτός δεν ξέρω τι να πω. πώς είσαι εσύ;

.......marmarigi....... said...

@le poet... den eimai kai sta kalytera ,tha to katalavews kai apo to post ,. anyway den prepei na xanoyme thn psixremia mas

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

το διάβασα πριν λίγο.. ούτε εγώ είμαι στα καλύτερά μου.. αλλά έχε κουράγιο (είναι τόσο κλισέ που με εκνευρίζει αλλά πιάνει..).. και ποτέ μην ξεκινάς μια πρόταση με πρέπει/δεν πρέπει.. κακιά λέξη.. αφού το ένιωσες καλά έκανες.. (ωραίες συμβουλές δίνω πάλι..)..

Eulie Aeglie said...

Αυτό είναι ακόμα πιο τέλειο. Μου αρέσουν τα απλά λόγια περισσότερο. Μου αρέσει με την ποίηση να δίνουμε καινούργιες διαστάσεις στις καθημερινές λέξεις.

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

ξέρεις, είναι κρίμα η ποίηση να αποκόπτεται από τη γλώσσα. από τη γλώσσα εννοώ την καθημερινή, και να χρησιμοποιεί μόνο βαρύγδουπες, ακαδημαικές εκφράσεις.. εξάλλου είναι πάντα όμορφο να δίνεις σε λέξεις νέα νοήματα που δεν φανταζόσουν ότι κρύβουν..