Wednesday 7 July 2010

London days, unidentified nights

Αυτό το πράγμα που βάζω τίτλους στα αγγλικά πρέπει να το κοιτάξω. Αλλά δεν έχω χρόνο σήμερα.
έχει ωραίο καλοκαίρι φέτος. όσο ωραίο μπορεί να είναι εδώ, αλλά αν σκεφτείς τα προηγούμενα 2-3, αυτό είναι ένα θαύμα. σήμερα έχει δροσιά και είναι ωραία από το παράθυρο να μπαίνει αέρας, ενώ ακούγεται ο ήχος από τη βελανιδιά μπροστά από το σπίτι.
Είναι ώρες που το Λονδίνο είναι μαγευτικό (μόνο Κυριακές απόγευμα δεν είναι). Είναι ενδιαφέρον να περπατάς και να περνάς μέσα από λίμνες, πάρκα, πάπιες, όπως επίσης και να περπατάς και να βλέπεις παντού μνημεία που μικρός τα έβλεπες στην εγκυκλοπαίδεια και έλεγες 'κάποτε θα πάω εκεί'.
όλα από κοντά φαίνονται μικρότερα.
Χτες ήταν κάπως έτσι, αλλά με καύσωνα. Υπάρχουν ώρες που το Λονδίνο φαντάζει η πιο μοναχική πόλη του κόσμου, κάτι που στην Αθήνα δεν το νοιώθεις τόσο εύκολα. Αλλά χτες είχε ήλιο και ξεχνιόσουν. Κάτι τα μεσημεριανά cocktails στο automat, κάτι ο καιρός, κάτι οι πάπιες στις λίμνες, όλα ήταν καλά.
οι Κυριακές είναι μια άλλη ιστορία. ειδικά το βράδυ. από το σχολείο μού δημιουργούσε ένα άγχος, επειδή έπρεπε να πάω σχολείο. αν και μού άρεσε, και ήμουν και καλός, είχα πάντα θέμα με τους δασκάλους. Είχα μάλλον θέμα με την 'εξουσία' αλλά δεν είναι της παρούσης.
τις Κυριακές με πιάνει η σκέψη να γυρίσω πίσω. Μετά συνέρχομαι και σκέφτομαι τι θα έκανα πίσω, ειδικά τώρα. νομίζω φταίει που αλλιώς τα είχα σκεφτεί και αλλιώς ήλθαν. δεν έφταιγα ακριβώς αλλά δεν έχει σημασία.
τραγούδι της ημέρας- mazy star- all your sisters

10 comments:

tovenito said...

μελαγχολική διάθεση σε φόντο καύσωνα.

immabill said...

Θα ξεκινησω λεγοντας οτι για εναν ανεξηγητο λογο, σημερα μου εμφανιστηκε οτι δημοσιευσες κατι καινουριο .. weird ! Συνεχιζω προτεινοντας σου να βγαλεις καμια φωτογραφια να μας δειξεις βρε συ αυτες τις ομορφιες που βλεπεις να ζηλεψουμε λιγο !! Κλεινοντας, σου ευχομαι υπεροχες καλοκαιρινες μερες στη ξενιτια και πολλα πολλα cocktails για να ξεχνιεσαι :). Καλη σου μερα !!

Dimosthenis said...

Μια χαρά είσαι αμα βλέπεις βελανιδιές από το παράθυρό σου! Στην Αθήνα το πολύ πολύ να δεις καμια απεριποίητη-παρατημένη-αρρωστιάρα λεύκα! Καλά να περνάς!
(Στην Αγγλία ρίχνουν άραγε ποπ-κορν στις πάπιες όπως κάνουμε εμείς εδώ στον Εθνικό Κήπο;)

:))

Kος Μηδενικός said...

Life goes on, I guess? Ή είναι απλά μια μορφή παρηγοριάς;

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

tovenito, ο καύσωνας μας τελείωσε αλλά μάς έμεινε η διάθεση :-)

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

βασίλη, το έβγαλε σε άλλη μέρα επειδή το είχα ξεκινήσει πριν μέρες αλλά προχτές το δημοσίευσα (για να δεις πόσο καιρό θέλω για 10 γραμμές με βλακείες!)

΄φωτό όλο ξεχνάω.. κάποτε έβγαζα!

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

δημοσθένη, ποπ κορν δεν νομίζω αλλά ό,τι άλλο θες ναι. αν και νομίζω ότι απαγορεύεται να ταίζεις τα ζωάκια στο πάρκο (κυρίως τις πάπιες και τους κύκνους)

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

ζερό πουάν, το πρώτο φαντάζομαι. με λίγο από το δεύτερο, αλλά σε διαφορετικές ώρες..

fvasileiou said...

Ο Λονδίνο ήταν συννεφιασμένο τις περισσότερες μέρες που έμεινα εκεί. Λίγες φορές τα σύννεφα άνοιξαν κι έκαναν τα κόλπα τους με τον καταγάλανο ουρανό. Χαίρομαι πάντως που δεν έβρεχε, όπως στο Leeds.

Οι τίτλοι σου λειτουργούν.

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

φώτη το Λονδίνο έχει πια έναν αξιαγάπητα ασυνεπή καιρό. έχει μια γοητεία και πρακτικές δυσκολίες αλλα δεν πειράζει!