Sunday 25 April 2010

ο ήλιος καίει

Καλά, δεν καίει ακριβώς, ειδικά σήμερα αλλά χτες είχαμε μια ακόμη ηλιόλουστη μέρα και όπως κάθε λονδρέζος που σέβεται τον εαυτό του πήγα κι εγώ στο Hyde Park για pic-nic, το οποίο περιελάμβανε μπισκότα, σταφύλια, κρασί, κι άλλα μπισκότα και βιβλία τα οποία κανείς δεν διάβασε αφού μας έπιασε η πολυλογία.
Βασικά ούτε χτες έκαιγε ο ήλιος τόσο όσο τη Παρασκευή αλλά και πάλι άσχημο δεν το έλεγες. Το κακό ήταν ότι πήγαμε αργά και οι καλές θέσεις είχαν πιαστεί οπότε αναγκαστήκαμε να κάτσουμε δίπλα σε μια παρέα αμερικανών με house μουσική (why...?) που κάθε τοσο πετούσε παγάκια προς κάθε κατεύθυνση (θα το πω, χωρίς ντροπή, δεν αντέχω την αμερικανική προφορά, με διαολίζει).
Μία κοπέλα από τη παρέα ήταν ελληνίδα με αγγλίδα μητέρα (άσχετη πληροφορία αλλά νοιώθω μια αλληλεγγύη όποτε γνωρίζω ελληνο-κάτι, καθ'οτι μισός καναδός) και συζητούσαμε με τους άλλους ότι στην Αθήνα με τα δύο πάρκα αν πας στον εθνικό κήπο πρέπει να είσαι μέσα στις παρακάτω κατηγορίες: γεροντάκι, παιδάκι, γονέας προαναφερθέντος παιδακίου, pervert. Έχοντας κάνει pic nic και στον εθνικό κήπο (όχι που θα μου ξέφευγε) θυμάμαι ο κόσμος μας κοιτούσε κάπως περίεργα.
Όπως και να έχει, εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι το να ξαπλώνεις στο πάρκο με τον ήλιο να σε χτυπάει είναι τρελλή ευτυχία. Σήμερα είχα σκοπό να πάω στο πάρκο να διαβάσω για να μη κάθομαι σπίτι αλλά χάλασε ο καιρός οπότε αποφάσισα να μη διαβάσω καθόλου.
Αυτή τη στιγμή βγαίνει πάλι ο ήλιος αλλά το πρώτο πράγμα που μύρισε όταν άνοιξα το παράθυρό μου το πρωί ήταν η βροχή στο έδαφος και αυτό αξίζει (νομίζω) λίγες ώρες λιγότερο ήλιο.

15 comments:

tovenito said...

όταν θα έρθω, θα πάμε στο hyde park, θα βάλουμε πέγκυ ζήνα στο τέρμα (για να δηλώνουμε το ελληνοτέτοιο μας που σε πιάνει), εσύ θα έχεις μέσα στην βιτόν το ταπεράκι με τα ντολμαδάκια από τη μαμά, θα παίξουμε σκάκι που είναι και πνευματικό παιχνίδι για να αντισταθμίσουμε την ζήνα, αλλά θα μου επιτρέψεις να βγάλω τα παπούτσια γιατί το να περπατάς ξυπόλυτος στο χωμά είναι η δική μου απόλυτη ευτυχία (εξάλλου μετά το σπίτι σου θα λερώσω, εσύ θα καθαρίσεις,χαχα)!

υγ1. σιγά μη ζηλέψουμε τον λονδρέζικο ήλιο!έχουμε τόσο άλλα να ζηλέψουμε από το νησί!άσε μας να έχουμε κι εμείς κάτι για να ζηλεύουν οι άλλοι.
υγ2. μ αρέσει ο νικ κλεγκ. είμαι καλά;

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

ζήνα; I don't know this word. κάτι σε la isla bonita σκεφτόμουν εγώ βασικά.

καλά, σιγά μη ζηλεύατε τον λονδρέζικο ήλιο, αυτό έλειπε. αλλά αυτόν έχουμε εδώ, αυτόν χαιρόμαστε :-)

ααα, εμένα μ'αρέσει ο David Miliband, googlαρε τον και θα ξεχάσεις τον άλλον!

kat. said...

εγώ πάλι θα έλεγα πως ευτυχία μου δημιουργεί η θάλασσα. το χρώμα της και το γεγονός πως είναι απέραντη! στην θέα της και μόνο μπορώ να ξεχάσω και τον ίδιο μου τον εαυτό!

ο ήλιος μου αρέσει, μου φτιάχνει και το κέφι αλλά ταυτόχρονα με κουράζει!

όπως και να έχει.. νομίζω πως κάποια στιγμή πρέπει να διαβάσεις!

mahler76 said...

στην κουλτούρα μας είναι το σέξ σε πάρκο όχι το πικνίκ χαχαχαχαχα

Pink_Fish said...

έχεις δίκιο τώρα που το σκέφτομαι....Δεν έχω δει ποτέ Αθηναίους να κάνουν πικνικ σε πάρκο, ποτέ όμως! Εδώ ο ήλιος μόλις ανέβηκε ψηλά...Καλή εβδομάδα :)

ezak said...

...ωραία περάσατε...αλλά κι εμείς εδώ δεν καταλαβαίνουμε μία...αφού κόψαμε τρέμη και πρετεντέρη όλα είναι διαφορετικά...

υ.γ.μια ατυχία θα με καθυστερήσει στο φωτογραφικό υλικό από το ηλιόλουστο σουκού μας...

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Ο Μικρός Ναυτίλος said...

kat. θάλασσα δεν μας βρίσκεται οπότε την έβγαλα με μια λίμνη (σχεδόν μπλε).

και δεν διάβασα, χοχο.

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

μαλερ, κι εμείς αυτό είπαμε στους άλλους το σάββατο, χιχι!

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

πινκάκι, είδος υπό εξαφάνιση είμαστε εμείς του πικ νικ, άσε. καλή εβδομάδα και σε εσάς και το μωράκι σας!

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

έζακ, η ζωή χωρίς πρετεντέρη είναι αλλιώς. και χωρίς τι-βι είναι αλλιώς επίσης.

πάλι θάλασσα είχε το σ/κ σου?

fvasileiou said...

Ναυτίλε, τον καημό μου θα στον πω:

Να σε χτυπάει ο ήλιος είναι τρελή ευτυχία -στην Αγγλία. Δεν μπορείς να φανταστείς τι δυστυχία είναι που με χτυπάει ο ήλιος κάθε που βγαίνω από το σπίτι εδώ, στην Λευκωσία. Και μην φανταστείς τίποτα πικ νικ και τέτοια, τα βασικά: Για την δουλειά δηλαδή.

Vam33 said...

Αχ το Hyde Park !
Είχα πάει Χειμώνα και έβλεπα αυτους τους τύπους με τα σορτσάκια να τρέχουν ,την ρόδα να γυρίζει ,τα χρώματα όταν έδυες ο ήλιος σαν καλοκαιρινό απογευμα στην καρδιά του Δεκεμβρη
Καλημέρες

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

φωτη έχεις δίκιο, ο ήλιος στα νότια κι εμένα με ταλαιπωρούσε. εδώ βέβαια έχουμε άλλη σχέση με τον ήλιο..

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

vam, αυτοί οι τύποι με τα σορτσάκια είναι έξω όλο το χρόνο, το πώς ακόμη δεν το καταλαβαίνω.. την άνοιξη πάντως είναι πιο ωραίο, πρασινίζει ολόκληρο!