Monday 12 January 2009

Διευθέτηση

Το προηγούμενο ποστ είναι σαν να μην υπήρξε ποτέ. όσο πιο γρήγορα ξεχαστεί τόσο το καλύτερο. Δεν θα το σβήσω. Καλό είναι να θυμίζει ό,τι είναι να θυμίζει. Σαν μάθημα. Και ας είμαι ανεπίδεκτος μαθήσεως. Και ας τη πατάω κάθε φορά. Κάποια από αυτές τις φορές, κάτι θα μάθω. Δεν ξέρω τι. Και δεν ξέρω πού θα με βγάλει.
Αποφάσισα να μη πιω πάλι απόψε. Όσο και να το θέλω. Και να το χρειάζομαι. Για να μπορέσω να κοιμηθώ. Και να μην σκέφτομαι. Αύριο δεν θέλω να σκέφτομαι τι νεύρα θα έχω. Ούτε ποιος θα τη πληρώσει. Αλλά γιατί να τη πληρώσει κάποιος; Ίσως φταίω εγώ εξάλλου. ίσως ο άλλος.
Δεν ξέρω. Δεν ξέρω τι να πιστέψω. Πάντα μπορούσα να καταλάβω τι είναι ο άλλος. Τώρα τη πάτησα. Πραγματικά δεν είχα ιδέα. Θυμάμαι μερικές στιγμές. Και ήταν σαν να μην της έζησα. Και καλύτερο θα ήταν. Πάλι. Θέλω εκείνο το γαμημένο το delete. Κάτι να πιστέψω ότι δεν φταίω εγώ που δεν έκανα τίποτα κακό. Που δεν είπα τίποτα που δεν πίστευα. Που, που, που.
Κάτι να ξεχάσω την πιο επώδυνη φράση που έχω ακούσει ποτέ μου. 'Αφού σε άφησα βγήκα και γνώρισα κάποιον και πηδιόμαστε από τις 4 ως τις 11'. Αρχικά ντρεπόμουν να το μοιραστώ. Με κάνει να νιώθω παράξενα. Μαλάκας ίσως. Αλλά δεν με νοιάζει. Τι χειρότερο μπορεί να συμβεί;
Πήρα άδεια τη Πέμπτη. Για ποιο λόγο; Για κάτι σχέδια που κάναμε. Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι άντεξα και δεν λύγισα σε εγχείρηση αφαίρεσης όγκου. Και ας ήμουν μικρός. Και ας ήμουν ένα βήμα πριν κάνω τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή μου. Και φοβόμουν ότι δεν θα προλάβω. Και τότε είπα ότι τίποτα δεν θα με ρίξει ποτέ. Και όμως δεν μπορώ να διαχειριστώ τα βασικά. Και δεν μπορώ να καταλάβω τίποτα. Και δεν μπορώ να ξεχωρίσω τίποτα. Και δεν είμαι ηλίθιος. Το ξέρω αυτό.
Βαριέμαι να πρέπει να πίνω πάλι. Βαριέμαι να σκέφτομαι το γιατί. Και με ενοχλεί που όσο μεγαλώνω τίποτα δεν μπαίνει στο δρόμο του. Μ'ενοχλεί που πρέπει να παλεύω για όλα μόνος μου και να μη κερδίζω τίποτα. Με ενοχλεί το ότι πίστεψα ότι είχε κάτι καλό. Και ότι βγήκα λάθος. Δεν με ενοχλεί αυτό ακριβώς. Με ενοχλεί το πώς βγήκα λάθος, ο τρόπος. Δεν θέλω να το σκέφτομαι αλλά είναι εκεί.
Επίσης, όσο μεγαλώνω, ο πόνος και ο χρόνος έχουν γίνει μεγέθη αντιστρόφως ανάλογα. Ένας μηνας μπορεί να με γαμήσει περισσότερο από ό,τι δύο χρόνια.

49 comments:

apparos said...

Όσα δεν φέρνει ο χρόνος φέρνει μια στιγμή λένε...

Τι να πεις

Αν είναι να πιεις καν'το με μέτρο

Ελπίζω η εμπειρία να μην επηρεάσει την εμπιστοσύνη σου στους ανθρώπους, είναι άσχημο πράμα.

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

Δεν το κάνω ποτέ με μέτρο. αλλά φοβάμαι ότι δεν την επηρέασε απλώς. δεν έχω πια.

apparos said...

απλά ΓΑΜΟΤΟ

εκτονώσου όπως μπορείς, χωρίς τύψεις

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

το κακό είναι ότι δεν έχω τύψεις. νοιώθω ό,τι άλλο φαντάζεσαι εκτός από τύψεις. απλά δεν μ'αρέσει αυτό που αρχίζω να νοιώθω. και αύριο πρέπει να πάω στο γραφείο..

apparos said...

Σκέψου ότι στο γραφείο θα είσαι απασχολημένος και θα ξεχαστείς για λίγο. Αν δεν είναι έτσι αν μπορείς πάρε άδεια, για γιατρό ή κάτι και ασχολήσου ίσος με κάτι να απασχολήσεις το μυαλό.

Δεν μπορώ να φανταστώ ούτε στο ελάχιστο τι νιώθεις. Ελπίζω αύριο ή έστω στο μέλλον να ηρεμήσεις. Σιγά - σιγά βέβαια.

Δικαιολογημένα είναι τα αισθήματα όμως

uberbastard said...

Are we talking about a british man, darling? Because if this is the case we should have along chat...

tovenito said...

και έλπιζα να σε χάσω..
αλλά σε ορισμένα σημεία με διάβασα. δυστυχώς.
και το μόνο που μπορώ να σου δώσω είναι μία αγκαλιά.
κι αν σου πω να μην πιεις, ψέματα θα σου πω. κάνε ό,τι γουστάρεις. αρκεί αύριο να νιώθεις καλύτερα. φιλιά πολλά.
θα τα πούμε

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

apparos όπως λένε (έλεγαν) οι joy division love will tear us apart. καλό θα μου κάνει να πάω στο γραφείο. έχω και δουλειά αύριο, θα ξεχαστώ..

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

uberbastard, όχι, έλληνας ήταν, και πίστευα και καλός. τεσπα, μεγάλη ιστορία. και έχω πιει μόνο ένα μπουκάλι για να τη πω και να αντέξω.

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

tovenito δεν ξέρω πώς θα νοιώθω αύριο. φοβάμαι ότι θα νοιώθω ένα κενό. και όσο και να πιω δεν λέει κάτι. αλλά ξεχνιέμαι. καλό είναι αυτό. το ζητούμενο βασικά.

θα τα πούμε, ναι. θα είμαι και fun παρέα..

apparos said...

Να πω ακόμη μια μαλακία μου:
Ένα κενό που θα γεμίσει πάλι.

Καλό (Ξεχασμένο!) βράδυ Ναυτίλε

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

apparos, δεν το βλέπω αλλά ΟΚ. και δεν είναι μαλακία.. απόψε ανάγκη έχω.

apparos said...

Αχ, αχ, αχ

Μακάρι να υπήρχε κάτι που να μπορούσε να ειπωθεί για να νιώσεις καλύτερα

Μια ψηφιακή αγκαλιά και από εμένα

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι, πραγματικά. απλά μετά από τόσο καιρό νομίζω δεν μπορεί τίποτα να αλλάξει. απλά υπομονή. μέχρι να γίνει κάτι και να χαμογελάσω ξανά.

η αγκαλιές είναι καλές. έχω ζαλιστεί και αυτό είναι επίσης καλό.

apparos said...

:)
Αν έμεινε ποτό, πιες ένα στην υγεία όλων μας!
Όσο για την μεγάλη κουβέντα που είπες θα συζητηθεί άλλη ώρα!
Προς το παρών περιμένουμε την στιγμή να χαμογελάσεις!
Βαλέ και κανένα τραγούδι, αν δεν το έχεις κάνει ήδη, που να ζωγραφίζει τα αισθήματα σου, να εξορκίζονται σιγά-σιγά!

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

ποτό πάντα υπάρχει. τελειώνει το δεύτερο μπουκάλι οπότε μάλλον θα σταματήσω. βαριέμαι να βγαίνω έξω να παίρνω κι άλλο..

τραγούδι έχω βάλει.. πολλά. αλλά το μυαλό μου πάει αλλού.

τι μεγάλη κουβεντα είπα πάλι; μαλακία θα είναι, είμαι σίγουρος.

apparos said...

και να θες αφού δεν πουλάνε μετά τις 12! Άσε που είναι και κρύο έξω! (Απόπειρα να μην συνεχίσεις άλλο ποτό!)

λογικό, εκεί που θέλει πάει το μυαλό

μακάρι να ήταν, δυστυχώς το ίδιο πιστεύω, σε καλύτερη φάση συζητιέται ;)

Σε καληνυχτίζω με φιλί παρηγοριάς και αύριο δυνατότερος

Υ.Γ. Πριν πας για ύπνο μην ξεχάσεις να πιεις μπόλικο νερό

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

κοίτα, μετά τις 12 δεν πουλάνε αλλά εμένα με ξέρουν. οπότε είμαστε ΟΚ. απλά βαριέμαι να πάω έξω. και είμαι και τελεώς ζαλισμένος για να βγω έξω.

να το συζητήσουμε το άλλο λοιπόν.

καληνύχτα και ευχαριστώ.

ματς!

PN said...

Αρχικά καλώς σας βρίσκω. Δηλαδή σας έχω βρει εδώ και καιρό, αλλά για κάποιο ανεξήγητο λόγο δεν είχα το θάρρος να αφήσω σχόλιο. Και η αλήθεια πάλι είναι ότι σπάνια μου έχει συμβεί κάτι τέτοιο.

Απλά στο συγκεκριμένο post θυμήθηκα τον εαυτό μου κάτι μήνες πίσω. Σε ένα κείμενο που έγραψα υπό καθεστώς μέθης και την επόμενη μέρα ήμουν πάνω από το delete. Τελικά δεν το έκανα, και νομίζω ότι ήταν μια καλή κίνηση. Απλά κοιτάω από εδώ και πέρα να το αποφεύγω λίγο.

Το να επενδύουμε σε λάθος ανθρώπους είναι αναμενόμενο και όλοι μας το έχουμε ζήσει λίγο-πολύ. Όσο για αυτό που λες ότι δεν θα άφηνες τίποτα ξανά να σε χαλάσει...δεν είναι τελικά τόσο εύκολο να ορκιστούμε για αυτό. Απλά με τον καιρό μαθαίνουμε...εκπαιδευόμαστε να είμαστε πιο γρήγοροι, διεκπεραιωτικοί και αποτελεσματικοί στη λήθη. Κάτι είναι και αυτό.

Τώρα που έκανα την αρχή και πήρα το θάρρος...θα τα λέμε.

Roadartist said...

..μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω..

Ήταν σοφός αυτός που είχε πει (δε ξέρω ποιος..) να αρκούμαστε στη στιγμή..γνωρίζοντας την μικρή διάρκεια της ευτυχίας.. άλλωστε ότι είμαστε το 'χρωστάμε στη διάρκεια μιας λάμψης' κ thats it.
..τα φιλιά μου έχεις..!

Anonymous said...

είναι περίεργο να αλλάζεις συναισθήματα. πόσω μάλλον άμα αναγκάζεσαι να τα αλλάξεις ακούγοντας μια φράση βαριά. βγάλτο από μέσα σου όπως μπορείς. με ποτό, με κλάμα, με φωνή. εμπιστοσύνη στους ανθρώπους να έχεις πάντα. απλώς οι εμπειρίες είναι κάτι που μας οπλίζουν απέναντι σε κάθε τι καινούριο. ελπίζω, ειλικρινά, να είσαι καλύτερα σήμερα...

fvasileiou said...

Δεν είσαι μόνο εσύ ανεπίδεκτος μαθήσεως. Είμαι κι εγώ - νομίζω, δηλαδή, ότι όλοι είμαστε. Δεν πιστεύω ότι μαθαίνει κανείς από τα λάθη του. Νομίζω ότι απλώς οχυρώνεται στον εαυτό του / παύει να εμπιστεύεται / δεν δίνει ούτε δίνεται με την παλιά ευκολία. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει μάθει, τα παλιά λάθη ξαναγίνονται, απλώς περιορίζονται οι συνέπειες.

Τα λέω αυτά, σκεπτόμενος τον εαυτό μου: Από τα 18 πάντα μπλέκω με τον ίδιο πάνω-κάτω τύπο γυναίκας. Κι όταν τελειώνουν όλα, λέω συνεχώς "την επόμενη φορά θα είναι διαφορετικά, θα...", αλλά ο μαγνήτης έλκει και έλκεται από τα ίδια.

Μεθυσμένη Καρδιά said...

Στην ίδια ακριβώς φάση είμαι τώρα...

Μετά απο καιρό αφού έχεις φάει τις μπουνιές σου αποφασίζεις να ξαναεμπιστευτείς κάποιον...

Δεν θα σου πω τίποτα παρηγορητικό...Τι να σου πώ?οτι ο άλλος είναι μαλάκας?Δεν είναι παρηγορητικό το να ξέρεις οτι όλο σε τέτοιους πέφτουν όλοι.

Δεν είναι ο πόνος του οτι κάτι έληξε άδοξα..Αυτόν τον προσπερνάς.Είναι ο θυμός για τα ψεύτικα συναισθήματα και η απογοήτευση.

Μεθυσμένη Καρδιά said...

το τραγούδι που έχω στο μπλόγκ μου είναι απόκλειστικά αφιερωμένο σε σένα!!!

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

VK, καλώς ήλθες.. το αστείο είναι ότι κι εγώ καιρό τώρα σε διαβάζω. αλλά για κάποιο λόγο δεν έλεγα τίποτα (ακόμη και στα ποστ για το Λονδίνο, στα οποία διαφωνούσα ενίοτε).

Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να αντιμετωπίζω τη λήθη όπως αντιμετωπίζω τη δουλειά. Με αποτελεσματικότητα και συνετό τρόπο. I'll get there. Eventually.

Και ναι, βλακείες έλεγα τότε που πίστευα ότι τίποτα δεν θα με άγγιζε πάλι.

να τα λέμε λοιπόν από εδώ και πέρα. καλησπέρες!

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

roadartist, σ'αυτό δεν έχεις άδικο. όλα σε μια στιγμή τα οφείλουμαι. θα άλλαζαν πολλά.

να'σαι καλά. ευχαριστώ.

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

unclescrooge, είναι περίεργη διαδικασία. σαν να πρέπεις να κάνεις reboot. να τα βγάλεις όλα και να νοιώθεις κάτι καινούριο. που μπορεί να είναι και τίποτα.

αυτό για την εμπιστοσύνη, θα δείξει..

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

fvasileiou, απλά καμμια φορά νομίζεις ότι είναι άλλος τύπος. δεν είναι και εύκολο να τους ξεχωρίσεις. ειδικά εδώ ίσως..

αλλά έχεις ένα δίκιο. δεν μαθαίνω τίποτα αλλά τα αντιμετωπίζω διαφορετικά από ό,τι παλαιότερα.

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

μεθυσμένη καρδιά, το έπιασες ακριβώς. δεν ήταν τόσο ο πόνος όσο η απογοήτευση. μερικές φορές δεν πιστεύεις πώς κάποιος αλλάζει έτσι.

το τραγουδάκι το άκουσα. είχα χρόνια. και ταιριάζει τόσο πολύ.. ευχαριστώ. αλήθεια.

Μεθυσμένη Καρδιά said...

αυτόν τον πόνο κάθε φορά τον περνάς πιο εύκολα.Η εμπιστοσύνη όμως δύσκολα ξαναποκτιέται...

Ένα παιδί που είμουν ερωτευμένος όταν του εκδηλωνόμουν μου έλεγε να τα κρατάω για μένα και να είμαι επιφυλακτικός ακόμα και απέναντι του.Και η μαλακία ήταν οτι τα κατάφερε...
Και η άλλη μαλακία είναι οτι αυτό συμβαίνει σε όλους.

Είναι μαλακισμένοι οι άνθρωποι τελικά...

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

ο πόνος θα φύγει. δεν σκέφτομαι αυτό. την απογοήτευση σκέφτομαι. και την επιφυλακτικότητα που θα ακολουθήσει.

εμείς είχαμε πει να τα λέμε όλα. και το κάναμε. και δεν βγήκε πουθενά. μόνο σε μια φράση. εκεί κατάλαβα πόσο μαλακισμένος μπορεί να γίνει κάποιος. που ήταν σωστό μάλαμα πριν από λίγο. και για τον οποίο 11 η ώρα το βράδυ θα τα παρατούσες όλα, για να τού πεις ένα γεια επειδή δουλεύει.

Μεθυσμένη Καρδιά said...

σου στειλα mail για να μην κουράσω το μπλόγκ σου στο πιο προσωπικό.Το αισιόδοξο είναι οτι υπάρχουν άνθρωποι που καταλαβαίνουν την φάση,ακόμα και αν δεν το πιστεύεις!Να προσέχεις ναυτιλακο :)

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

δεν το κούραζες. αντιθέτως, χάρηκα κιόλας. θα πάω να διαβάσω το μειλ.

όντως κάποιος θα καταλαβαίνει αλλά ξέρεις, σε τέτοιες περιπτώσεις νομίζεις ότι είσαι μόνος.

θα προσέχω, θα προσπαθήσω. κι εσύ. σαν συμφωνία!

Ο ψεύτικος Πέτρος said...

vlepeis posoi anthrwpoi estw kai agnwstoi noiazontai gia sena?
molis loipon apofasiseiw oti aksizeis san anthrwpos tha deis oti o ponos einai perastikos. Kai an den to deis garpsto se ena xarti kai kolla to sto psigeio.
Megalwneis kai nomizeis oti ta matia sou tha einai pio anoixta, alla etsi xaneis pragmata logw kaxypopsias. Kalytera den einai na apomithopoihseis oxi tous anthrwpous alla tis sxeseis?
Fysika ekanes kai esi lathos-afou dyo anthrwpoi eisaste kai oxi enas-, ma aksizei ayto na ponas? Esy pou exeis dei tin simasia tis zwis. Tis mikris mas zwis. Ola einai sto myalo file mou(All in the mind-Verve)

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

πέτρο, σε αυτά έχεις δίκιο.. σήμερα είναι καλύτερη μέρα και σκέφτηκα διάφορα..

θα δώ πώς θα πάει.

mahler76 said...

γαμώτο μου...

σου στέλνω μια αγκαλιά κι ένα φιλάκι, και στο μουνόπανο που σου φέρθηκε έτσι θα του δώσω τα δόντια του στο χέρι...

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

α ρε mahlerako.. ξέρεις τι θυμήθηκα με αυτό που είπες; ΄το βράδυ πριν κάνει ό,τι έκανε, μού λέει, 'μη με πληγώσεις, θα βάλω τους φίλους μου να σε πλακώσουν'..

κι εγώ κάτι τέτοιο σκεφτόμουν..

mahler76 said...

άρε πούστη μου να μην είμαι εκεί. θα τον έσπαγα στο ξύλο και θα το ευχαριστιόμουν κιόλας...

Roadartist said...

Όλα καλά θα πάνε και.. ακόμη καλύτερα!!! Φιλάκια και από εμένα!
Η ζωή "ευτυχώς" συνεχίζεται :)

Σταλαγματιά said...

Εγώ τώρα τι να πω,
Το τελευταίο που θα ήθελα ήταν να πω τα κοινότυπα, θα περάσει μην ανησυχείς, στην ζωή όλα ανατρέπονται. Όλοι έχουμε προδωθεί και πληγωθεί ακόμη και από ανθρώπους που είχαμε επενδύσει αισθήματα και ψυχή ….
Αλλά δεν θα σου τα πω γιατί ξέρω πως τα ξέρεις ήδη…..αυτό που δεν ξέρεις όμως είναι πως θα είμαστε εδώ…να σ΄ακούμε να φωνάζεις, να γελάς, να δακρύζεις , να ελπίζεις και να απελπίζεσαι…εμείς θα είμαστε εδώ!

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

mahlerako σου κλείνω εισητηριο κι έρχεσαι. ξέρω πού μένει, που δουλεύει, όλα, χιχι (είδες, γέλασα λίγο)

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

roadartist I guess. Αυτό θέλω να σκέφτομαι. όσο περνούν οι μέρες είναι καλύτερα απλά μένει σαν κατακάθι μια απογοήτευση. και κάτι άλλο, αδιευκρίνιστο.

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

Anastasia, αυτό ήταν κάτι πολύ ευχάριστο αυτές τις μέρες. σαν ανταπόκριση εννοώ, έστω και από αγνώστους. και ναι, να είστε εδώ.

υπάρχει μια γενικότερη αλληλεγγύη :-)

mahler76 said...

θα τον πλακώσουμε κει μετά θα βαλουμε και το βίντεο στο you tube να μάθει χαχαχα

Vam33 said...

Καλημέρα
Διάβασα σήμερα το πρωι το ποστ
Είναι δικαιολογημένο να αισθάνεσαι έτσι οταν έχςεις πιστέψει σε κάτι.Εσύ όμως έχεις βγει αλώβητος απο την περιπέτεια με την υγεία σου.Μπορείς σίγουρα να πας παρακάτω.Βέβαια σε αυτά τα θέματα ότι και να λέμε τρίτοι η λογική δεν μετράει αλλά το τι λέει η καρδιά.Εύχομαι να ξαναπιστέψεις και να είναι αλήθεια

Nikos M. said...

http://www.youtube.com/watch?v=_gZzkGvyqzc

"Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει αυτό… όσο κρατήσει.
Πόσο ζείς; Μια ζωή.
Ε, τόσο και αυτό.
Τη ζωή του.
Όσο του αντιστοιχεί."

preview από το 4ο μέρος-γιατί μετά απ'αυτό (διευθέτηση)δε ξέρω ειλικρινά τι να πω...

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

Νίκο, το τραγούδι ταιριάζει τόσο πολύ.. words are like violence..

το περιμένω. καλημέρες!

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

mahler μ'αρέσει, σε περιμένω!

Ο Μικρός Ναυτίλος said...

Vam33, κι εγώ έτσι πίστευα. ότι τίποτα δεν θα με πειράξει. αλλά τελικά.. και δεν ξέρω πότε θα πιστέψω. βαρέθηκα.